VIDEO:

Velbesøgt fiskeskole i ferien

Flere fiskeskoler afholdt i efterårsferien for veloplagte børn og unge

Af
Jens Patrick Thiede

LYSTFISKERI “Der har været over 35 børn og unge - både piger og drenge - til ugens fiskeri, og alle var de ivrige fiskere. Det har været en succes,” siger Rune Westphal, der er certificeret professionel fiskeguide.
Han stod for fiskeskolen, som bestod af fem arrangementer arrangeret af Fishing Zealand i samarbejde med Halsnæs Kommune i skolernes efterårsferie.
Ud over et arrangement ved Ladegårdssøen blev der primært fisket fra Nordmolen i Hundested grundet vejrforholdene.
Her kiggede avisen forbi fredag formiddag, hvor ti forventningsfulde børn i alderen 6-14 år stod klar for at deltage i en fiskeskole. Med på fisketuren havde de forældre og bedsteforældre.
Efter en kort gennemgang blev fiskestængerne fordelt, så alle kunne komme i gang. Først stod den på påsætning af madding og derefter øvelse i at kaste.
Efterhånden kom der gang i både fiskeriet og fangsten, der stod på krabber, kutlinger og skrubber.

Fantastisk fiskeri i Halsnæs

Rune Westphals egen fiskekarriere startede netop her på Halsnæs, og molerne i Hundested og Liseleje er der, hvor han fangede sine første fisk.
“Derfor er det nærliggende at give andre unge muligheden for at stifte kendskab med lystfiskeriet netop her. Halsnæs kan byde på et fantastisk fiskeri fra strand og mole, det eneste, man skal have med, er lysten til eventyr og en portion tålmodighed,” fortæller Rune Westphal.

Gentages i 2018

Fiskeskolen vil blive gentaget til næste år, og allerede i påskeferien vil det være muligt at komme på fiskeskole igen.
Se mere på Rune Westphals webside www.seatroutfisher.com/.


null

Publiceret 20 October 2017 14:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.