VIDEO:

Brydning på polsk

AK Heros har i denne uge besøg af venskabsklubben Zukowo fra Gdansk

Af
Thomas Quvang

BRYDNING Sproget i de gamle træningslokaler på Syrevej er internationalt i disse dage, en blanding af dansk, polsk og engelsk.
AK Heros har besøg af deres polske venskabsklub Zukowo fra Gdansk, og der bliver svedt igennem onsdag aften, hvor der trænes benhårdt og seriøst op til lørdagens store stævne, Bjørne Cup i Nykøbing Falster.
“Come on, this is wrestling not football”, råber træner Edgar til et par af knægtene mens pulsen er på vej helt i top, der er ikke plads til små pauser og sniksnak mens træningen står på.

Glad for samarbejde

“Det er gennem Edgar og vores tidligere træner Szymon, at kontakten er skabt med den polske klub. Vi besøgte dem i sommerferien, de er hos os nu og vi skal ned til dem igen til foråret, det er et samarbejde vi er rigtig glade for”, fortæller Heros"formand Michael Ingel som fortsætter:
“De polske brydere og ledere er indkvarteret privat, de kombinerer hverdagene her med forskellige udflugter i Nordsjælland, ligesom de bruger timer hver dag på skolearbejde, de har simpelthen lektier med til turen hjemmefra. Hver aften står den så på fællestræning her i vores lokaler”, siger Michael Ingel.
Tidligt lørdag morgen følges de to klubber så ad, når turen går mod Nykøbing og Bjørne Cup. Og en ting er sikkert - de to klubbers atleter hepper på hinanden når der skal kæmpes på madrassen. Heros stiller i øvrigt med ni brydere til stævnet.

Masser action på madraserne ved onsdagens fællestræning. Foto Thomas Quvang

Masser action på madraserne ved onsdagens fællestræning. Foto Thomas Quvang

Markant fremgang

Denne onsdag aften summer træningslokalet af liv og aktivitet, og det er ikke kun fordi der er besøg fra Polen. Michael Ingel fortæller:
“Vi har de seneste år oplevet en markant medlemsfremgang på ungdomsfronten, der er kommet mere interesse omkring sporten, og vi oplever at det har en magnetisk effekt”, siger Michael Ingel der glæder sig over stort fremmøde på klubbens begynderhold:
“Ja, der er rigtig mange nye brydere på det yngste hold og vi oplever faktisk, at rigtig mange piger begynder til brydning” siger formand Michael Ingel.

Tjek teksten på bagvæggen!

Tjek teksten på bagvæggen!

Wrestling kids

Og der er også stævner for de helt nye skud på Heros-stammen.
Således deltager klubben i et samarbejde med flere nordsjællandske klubber, hvor nybegyndere prøver kræfter med brydning og hinanden i sikre og trygge rammer.
Disse stævner hedder 'Wrestling Kids' og Heros er vært for den næste samling som afvikles fredag den 27. oktober i lokalerne på Syrevej med start kl. 18.
For de lidt ældre og meget mere øvede atleter er der zoomet ind på lørdagens stævne, og lidt længere ude i fremtiden de danske holdmesterskaber for drenge, ungdom og junior, som afvikles i Frederiksværk den 2. december.

Publiceret 12 October 2017 00:00

SENESTE TV