Den helt rette karate-ånd

De yngste Taifu-kæmpere var i aktion i lørdags

Af
Thomas Quvang

KARATESTÆVNE Den lokale klub Taifu var i lørdags vært for årets tredie Shobu Ippon stævne, et udviklingsstævne for nye karatekæmpere op til 13 år. Der var en masse glade børn samlet i Taifu’s lokaler, klubbens egne, men også fra venskabsklubberne i Charlottenlund, Hørsholm og Gilleleje. Et enkelt kampareal, en lille café med kaffe og kage, samt små øer, hvor tilskuere og pårørende kunne se børnene kæmpe gjorde det til en hyggelig dag. Samtidig gav de trygge rammer børnene optimale vilkår. Nogle prøvede for første gang, at deltage, mens andre havde prøvet flere gange. Der blev dystet om guld, sølv og bronzemedaljer, samt en stor pokal til vinderen, og det lykkedes værterne at sikre nogle af disse medaljer. Manon Timmermann sikrede bronze i såvel kata som kumite og Alberte Wulff-Andersen opnåede en flot sølvmedalje i kata. Flere af deltagerne var på arealet af flere omgange, og selv om nogle blev lidt pressede undervejs, gik de alligevel ind og ydede deres bedste. Alle udviste den helt rette karate-ånd. Mod og fokus er en meget stor del af karate. Både mod til at vise frem hvad man kan, ofte helt alene på gulvet med mange øjne fra tilskuere, familie og dommere, samt huske længere serier. Det er ikke lige nemt for alle. Holder man fokus og har mod når man træner i dojoen, hjælper det også i andre situationer i livet - fremlæggelse i skole, eksamener eller arbejde. Det giver selvværd og selvtillid og det vokser både børn og voksne af.

Publiceret 11 October 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.