Elevløn:

Vil til Folketinget med underskriftindsamling

To malerelever vil have højere elevløn og er nu gået i aktion

Af
Jens Patrick Thiede

ELEVLØN To elever fra Produktionsskolen Nordsjællands Uddannelsescenter Frederiksværk, i daglig tale Produktionsskolen, er så utilfredse med lønnen som malerelev - den såkaldte skoleydelse, at de har startet en underskriftindsamling for en højere løn.
Målet er 50.000 underskrifter, som er kravet, før de to piger kan aflevere underskrifterne sammen med deres ønsker til Folketinget.
“Hvis det er det, der skal til. Vi stopper ikke, før vi har nået målet - om vi så skal gå hele København igennem og spørge folk,” fortæller den ene af de to elever, Louise Abildskov Hansen.
Hendes makker i aktionen, Nadja Christensen, nikker.
Hver aften er pigerne aktive på nettet, hvor de via websiden skrivunder.net indsamler underskrifter.
“Desværre er der mange, som glemmer at bekræfte underskriften via deres mail, og så gælder de ikke,” siger Nadja.
Ellers bruger de deres fritid på at vandre gaderne tynde i kommunen, og de personer, de beder om en underskrift, er overvejende positive.

Kan ikke leve af løn

Grunden til de tos aktion er, at den tidligere elevløn er blevet sat ned, forklarer de.
“Jeg er under 18 år og udeboende og har efter udgifter 1400 kroner at leve for om måneden. Det er umuligt,” fastslår Louise. Nadja har som over 18 år omkring 4000 kroner månedligt, men det er stadig alt for lidt, siger hun.
Begge har de ønsker og ambitioner om at uddanne sig til maler, men hverdagen med den lave løn er hård.
“Det er som om, vi som unge ikke tages seriøst. Nu vil vi råbe politikerne i Folketinget op, for elevlønnen er altså alt for lav, og vi vil jo gerne gøre vores uddannelse færdig,” siger de to samstemmende og håber, at lønnen kan komme tilbage på det tidligere niveau.
De to er ikke alene om deres projekt. De bakkes op af Produktionsskolens lærere og administration, som yder moralsk støtte og har undersøgt, hvad der formelt kræves af en underskriftindsamling.

null

Publiceret 10 October 2017 12:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV