De Radikale har fundet et andet valgforbund

Konservative og Liberal Alliance smed De Radikale ud af valgforbund, i stedet er de blevet budt velkommen af Socialdemokratiet og Ølstedlisten

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

NYT VALGFORBUND Det politiske spil kører allerede i højeste gear forud for kommunalvalget 21. november.
Mandag kl. 12 var der deadline for valgforbund. Der var spænding til det sidste, efter Konservative og Liberal Alliance fredag havde meldt ud, at de alligevel ikke ville være i valgforbund med De Radikale.
Men De Radikale har fundet nogle andre 'legekammerater', idet partiet er blevet optaget i det valgforbund, som Socialdemokratiet og Ølstedlisten tidligere har indgået.
Hvis De Radikale ikke opnår valg, vil deres stemmer således gå til Socialdemokratiet (eller evt. Ølstedlisten) og ikke til Liberal Alliance eller Konservative, som hvis De Radikale fortsat havde været i valgforbund med disse to partier.
Omvendt risikerer Konservative og Liberal Alliance ikke, at deres stemmer kommer til at hjælpe De Radikale i Halsnæs Byråd.

Fire valgforbund

I sidste ende kan de indgåede valgforbund blive afgørende for, hvem der løber med flertallet og borgmesterposten.
Det er bare ikke til at sige på forhånd, hvilken betydning valgforbundene får. Det kan først ses, når stemmerne er talt op.
Der er indgået fire valgforbund:

A-B-G:
Socialdemokratiet (A)
De Radikale (B)
Ølstedlisten (G)

C-I:
Konservative (C)
Liberal Alliance (I)

D-O-V:
Nye Borgerlige (D)
Dansk Folkeparti (O)
Venstre (V)

F-Ø-Å:
SF (F)
Enhedslisten (Ø)
Alternativet (Å)

Kun “Det Miljø Radikale Parti” (M) er ikke i valgforbund med andre. Der er kun én kandidat på listen, Timo Jattu, Hundested.

kil@lokalavisen.dk

Publiceret 09 October 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV