Velbesøgt festival - indtil regnen kom

Weekendens Krudtværksfestival bød på masser underholdning men desværre også masser af vand fra oven

Af
Thomas Quvang

KRUDTVÆRKFESTIVAL Normalt har arrangørerne af årets Krudtvæksfestival en sikker alliance med vejrguderne, men denne gang gik den ikke. For midt på eftermiddagen lørdag, åbnede sluserne sig og regnen silede ned over de mange stande og foran scenerne, hvor festival gæsterne kunne nyde godt af det flotte og varierede musikalske program. ”Regnen til trods var det en rigtig fin og velbesøgt Krudtværksfestival, selvfølgelig betød vejret, at mange desværre gik lidt for tidligt hjem, men så vi så prøvet det med”, konstaterede Henrik Olsen fra arrangørerne. Festivalen tyvstartede allerede fredag aften med musik fra det lokale band ’No Big Deal’ og lørdag formiddag var der masser af gæster på Krudtværksområdet for at hilse på de mange lokale foreninger som selvfølgelig var talstærkt repræsenteret. Traditionen tro bød festivalen på masser veloplagte kræmmere der havde tømt gemmerne for alverdens ting og sager og velvilligt solgte for en rigtig god kræmmer-pris. Lørdagen bød tillige på cirkusforestillinger, ligesom Helsingør Pigegarde lagde vejen forbi. På den musikalske front gav ’Peter og de andre kopier’ en fin koncert, inden ’The Boss’ sluttede lørdagen af med sin hyldest til Bruce Springsteen.


Peter og de andre kopier fyrede Gasolin hits af i regnvejret

Peter og de andre kopier fyrede Gasolin hits af i regnvejret


Krudtværksarealet summede af liv Lørdag formiddag

Krudtværksarealet summede af liv Lørdag formiddag


Årets veteranbil - valgt af
borgmester Steen Hasselriis

Årets veteranbil - valgt af borgmester Steen Hasselriis


En fin check til Krudtværksfestivalen ved Henrik Olsen fra Nordea-Fonden.

En fin check til Krudtværksfestivalen ved Henrik Olsen fra Nordea-Fonden.


Der var rig mulighed for at gøre et godt køb hos de velolagte kræmmere.

Der var rig mulighed for at gøre et godt køb hos de velolagte kræmmere.

Publiceret 12 September 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.