Tappenstreg på White Night

Flere nyheder til kommende festaften i hvidklædte Liseleje

Af
Jens Patrick Thiede

BYFEST Den såkaldte 'White Night' i Liseleje finder i år sted for fjerde gang i træk, og byfesten løber denne gang af stablen fredag 18. august kl. 18-24.
Her vil byen være klædt helt i hvidt, underholdningen og hyggen være i højsædet, og butikker og restauranter holde længe åbent og byde ind med specielle tilbud.
“Vi startede det op for fire år siden, fordi vi gerne ville have en aften med lange åbningstider i løbet af sommeren. Idéen med den hvide farve og påklædning skulle give det hele et præg af et romantisk badeby-tiltag.”
“Alle butiksejere er med på idéen, og restauranterne har specielle menuer og pynter op med hvide blomster og duge. De gør meget ud af det, og byen er i bogstaveligste forstand klædt i hvidt,” siger , medarrangør Berit Elgaard fra butikken Fru Måge i Liseleje.
Hun tilføjer, at arrangementet har udviklet sig gennem årene, så der nu også er en rigtig stor del af gæsterne, som møder op i hvidt tøj.

Tappenstreg og sang

Aftenens program står meget i musikkens tegn, og publikum serveres et par nyheder.
Tidligt på aftenen er trommer og marchmusik på programmet, når Holbæk Garden byder på tappenstreg gennem byen.
Desuden er 'syng solen ned' ved platformen kl. 20.10 også en nyhed, mens veteran- og amerikanerbiler tager opstilling ved Lisehøjvej.
Asfalt Ole Duo optræder på Lisestuen, mens Le Papillon byder på 'Cuba Night' med cubansk dans og musik.
Den hvide aften byder også på 'musik i hakket' ved Agnes Trio.
“De og deres musik passer fint ind i stemningen med det gammeldags gadebybillede, som vi stræber efter at fremstille. Der er i det hele taget en rigtig dejlig stemning i byen på aftenen - ikke noget volsomt, bare rigtig hyggeligt.”
“Folk er gode til at støtte op om vores aktivteter herude, og det har de gjort hele sommeren. Men der kommer også mange udefra på aftenen, og så håber vi, vejret er med os,” siger Berit Elgaard.

Veteranbiler ved Lisehøjvej med en masse hvide og festklædte gæster fra sidste års White Night. Foto: Esther Mauck

Veteranbiler ved Lisehøjvej med en masse hvide og festklædte gæster fra sidste års White Night. Foto: Esther Mauck

null

Publiceret 13 August 2017 10:00

SENESTE TV