345 ultraløbere starter i Hundested lørdag

Nordkystens Ultracup er på 61 kilometer

LØB Nordkystens nye Ultracup finaleløb slår tidligere rekorder i tilmelding, melder arrangørerne, der kan se frem til at afholde “det største ultraløb på dansk jord nogensinde” lørdag 12. august.
345 er tilmeldt med start ved havnegrillen i Hundested, hvorfra løberne sætter i gang kl. otte, mens de passerer Liseleje ved nitiden.
Det er anden gang på en uge, at Hundested agerer startplads for ekstremsport. Sidste lørdag startede 82 svømmere ud fra roklubben for at krydse Isefjorden.
Søndag 13. august finder cykelløbet Arresø Rundt sted med start i Halsnæs.
Ruten på ultraløbets 61 kilometer beskrives på ultracup.dk således:
“Endelig kan vi præsentere den rute, som vi har brugt de sidste 2-3 år på at scoute. Nemlig den flotte tur langs Sjællands nordkyst imellem Hundested og Helsingør.”
“Undervejs på de 61 km. passerer man Knud Rasmussens Hus ved Spodsbjerg fyr, det gamle ishus i Liseleje, det nedlagte skydeterræn i Melby Overdrev, Troldeskoven i Tisvilde Hegn, Tisvildeleje, Nakkehoved Fyr, Gilleleje, Dronning Mølle og Hornbæk.”
Underlaget er super afvekslende med gamle hjulspor, små lækre stier, grusbelagt cykelsti, strand i alle afskygninger (små og store sten) og kun 1350 meter asfalt.
Ruten er noget hårdere end både Fyr til Fyr og Gendarmstien og vi har derfor sat tidsgrænsen til 12 timer.

jent@lokalavisen.dk

Publiceret 11 August 2017 10:30

SENESTE TV