Hundested Skole byder velkommen i nye rammer

Mandag 14. august byder skolen på åbningsfest og rundvisning

SKOLE Afdelingerne Storebjerg og Lerbjerg er nu samlet på én matrikel, og det skal fejres mandag 14. august, hvor skolen indvies officielt på Lerbjergvej 1B i Hundested, skriver Halsnæs Kommune i en pressemeddelelse.
Fra kl. 11-19 afholder skolen åbent hus, hvor alle er velkomne. Åbningsdagen byder på taler og musik og dernæst underholdning for børn og voksne samt rundvisninger og lidt godt til ganen hele eftermiddagen.

Stor renovering

Skolen har de seneste måneder undergået en stor renovering.
De udendørs og indendørs faciliteter lægger op til leg og læring, så det skulle blive ekstra sjovt at gå i skole for de 800 elever.
Læringstrapper, nye toiletter, nymalede klasseværelser, skolegård med parkourbane og udfordrende legeredskaber til alle aldre, inspirerende faglokaler, fede læringsmiljøer og meget andet.
Hundested Skole på Lerbjergvej er nærmest ikke til at kende igen, efter skolen har undergået en gennemgående renovering og nu på flere områder fremstår ny.
Særligt stor har forvandlingen været i blok 5 og 6, der tidligere havde problemer med PCB-forurening. Her har bygningerne været skrællet og renset helt ind til bygningsskelettet, hvorefter de er blevet bygget op igen og nu er helt rene. Undervejs er der blevet tænkt lys, luft og læring ind i designet, så de fremover bedre kan bruges til gruppearbejde og nye læringsformer.
Skoleleder Malene Nyenstad er begejstret for resultatet af den store renovering.
“Det er simpelthen blevet så flot! Indretningen fra klasselokaler til faglokaler er gennemtænkt og åbner for muligheder for kreative, innovative, aktive og mangfoldige læringsaktiviteter. Jeg kunne ikke have ønsket mig bedre rammer for en samlet skole,” siger Malene Nyenstad.

Samarbejde i gang

Med skoleårets start følger den fysiske sammenlægning af afdelingerne Lerbjerg og Storebjerg på én matrikel, mens Bøgebjerggård fortsætter i sine nuværende rammer.
Selv om samarbejdet længe har været i gang, går arbejdet med at fusionere Lerbjerg og Storebjerg som to ligeværdige skoler nu ind i en ny fase.
“Eleverne fra Storebjerg har løbende været på besøg på Lerbjerg for at se, hvad det var, de skulle flytte op til efter sommerferien. Det har givet eleverne et godt indtryk af de skolebygninger, de møder her efter sommerferien, og forhåbentlig har det også gjort overgangen mere tryg,” siger Malene Nyenstad.
Formanden for udvalget for Skole, Familie og Børn, Michael Thomsen (V) er også glad for, at elever og medarbejdere nu har helt moderne rammer med plads til, at nytænkende læringsmiljøer kan løfte undervisningen yderligere.
“Det har været en spændende proces med både renoveringen af de fysiske lokaler og sammensmeltningen af to skoleafdelinger på én matrikel.”
“Resultatet er blevet en folkeskole efter alle kunstens regler, som lover rigtig godt for det undervisningsmiljø, vi kan tilbyde områdets børn. Med de nye rammer giver vi eleverne moderne rammer til at blive dygtige og forhåbentlig få mange gode skoleår her,” siger Michael Thomsen.

Fakta
Arkitekt: KANT arkitekter
Rådgivende ingeniør: Aksel V. Jensen A/S
Entreprenør: Tømrerentreprisen A/S i Frederiksværk
Bygherre: Halsnæs Kommune
Udeområdet er etableret i samarbejde med LEKOLAR
Byrådet har bevilget knap 40 mio. kroner til renoveringen

jent@lokalavisen.dk

Publiceret 10 August 2017 12:30

SENESTE TV