Akut pengenød:

karl-e samler ind

Foreningen skal inden 1. august bruge 45.000 kroner til tre måneders huslejegaranti

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

FREDERIKSVÆRK Foreningen karl-e er ved at overtage driften af kulturcaféen karl-e i Nørregade efter Helga Jensen, som nu lægger sine kræfter i den nyåbnede Frøken Jensen.
Den formelle overtagelse sker pr. 1 august, og inden denne dato skal foreningen karl-e have rejst 45.000 kroner til tre måneders huslejegaranti.
Foreningen har forhørt sig hos Halsnæs Kommune om mulig økonomisk støtte, men får først svar til september - og pengene skal altså findes senest 31. juli.
Der må tænkes ud af boksen!

Crowdfunding og loppemarked

“Vi mærker stadig stor interesse, og får mange pæne ord om både sted og idé. Ord hjælper bare ikke på den akut dårlige økonomi,” lyder det fra formand Søren Helkov.
Foreningen har derfor via booomerang.dk (med tre o'er) sat gang i en indsamling, eller crowdfunding som det hedder på nudansk, i forsøget på at skaffe de 45.000 kroner inden deadline.
I løbet af den første uge har 37 støttet formålet med i alt 10.700 kroner. Indsamlingen er altså 23,8 procent i mål.
“Vi håber med denne crowdfunding at kunne overvinde den første og vigtigste hurdle på at drive karl-e videre. De første 18 måneder har vist, at karl-e har sin eksistensberettigelsen som stedet, der opbygger sociale relationer via interessefællesskaber og lader forskelligsindede blive inspireret af hinanden og dermed skabe kreativ vækst,” står der blandt andet at læse på booomerang.dk om karl-e's indsamling.
Alle som bidrager med minimum 100 kroner belønnes med en oplevelse på karl-e. Og skulle det ske, at målet ikke nås og projektet opgives, så vil støttebeløbene blive tilbagebetalt, understreger Søren Helkov.
Foruden crowdfunding vil karl-e også forsøg sig med et loppemarked i gården lørdag 22. juli kl. 10-16. Gode loppeeffekter (dog ikke store møbler og hårde hvidevarer) er velkomne tirsdag-fredag kl. 11-17 og lørdag kl. 11-15.

Optimister

“Vi kører på og er optimistiske,” fastslår Søren Helkov. Han forventer, at huslejegarantien vil være den hårdeste nød at knække. Den månedlige husleje på 15.000 kroner skulle være til at have med at gøre, mener han:
“Men skulle det, mod forventning, vise sig efter nogle måneder, at det slet ikke kan løbe rundt, så må vi jo lukke. Men det ville godt nok være trist,” lyder det fra Søren Helkov.

Publiceret 14 July 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV