Politiet:

“Skru så ned for den musik”

Nordsjællands Politi modtager en lind strøm af anmeldelser om musik til ulempe i disse uger

Af
Martin Warming

Martin Warming

sommer Du kender det sikkert selv: Alle de andre holder sommerferie, men du skal selv op på arbejde i morgen, og du vil derfor godt have din skønhedssøvn, som du plejer.
Men sommerferie er lig med lyse nætter, samvær med venner og musik - til tider høj musik - til at sætte stemningen.
“Men ikke al musik er sød musik – især ikke, hvis musikken er meget høj og bliver spillet på tidspunkter, hvor andre gerne vil have nattero”, lyder det fra Nordsjællands Politi, der i disse uger modtager en lind strøm af anmeldelser om 'musik til ulempe', som politiet kalder det.
“Nordsjællands Politi modtager jævnligt henvendelser om høj og generende musik og minder om, at brug af musikanlæg, højttalere mv. ikke er tilladt, når det kan være til ulempe for forbipasserende eller omkringboende”, lyder det fra politiet.
I den såkaldte 'ordensbekendtgørelse' står der i øvrigt: “Politiet kan forbyde benyttelse af højtalere, musikanlæg, musikinstrumenter eller lignende, når benyttelsen må antages at være til væsentlig ulempe for de omkringboende eller forbipasserende”.

Publiceret 13 July 2017 13:15

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.