VIDEO:

Pop-up Noma-kok gæsteoptræder i Liseleje

Barnebarn skal pifte Le Papillon op

Af
Jens Patrick Thiede

RESTAURATION “Hun kan jo ikke lave normal mad, men kun alt det sjove og det ved siden af. Nu må vi se, hvad gæsterne siger!”
Bedstefar og indehaver af Restaurant Le Papillon i Liseleje, Ole Ploug, smækker ude i køkkenet sin arm om skuldrene på sit barnebarn, og med et undertrykt smil ligner han en, der har gjort et kup.
Det har han muligvis også, fordi kvinden på 20 somre, der skal indtage hans køkken de næste uger, ikke er helt ueffen med det kulinariske.

Med Noma i Mexico

Hanna Maria Jensen kommer nemlig med en frisk madoplevelse, som er de færreste unge kokkeelever forundt:
I syv uger var hun i april-maj ansat på Nomas pop-up-restaurant i Tulum i Mexico. Noma er en internationalt kendt københavnsk restaurant, der gennem årene har fået tildelt adskillige Michelinstjerner.
“Det var hårdt, men også en fantastisk oplevelse, hvor jeg fik kendskab til nye teknikker og fik et helt nyt perspektiv på måden at anskue mad på.”

Ud af 80’erne ind i 2017

“Jeg skal ikke lave Noma-mad her i Liseleje, men gøre tingene på en lidt anden måde og tilføre et pift, så vi ikke befinder os madmæssigt i 80'erne, men i 2017,” siger hun med et kærligt drillende smil til bedstefar, der ironisk ruller med øjnene.
Før turen til Mexico stod Hanna Maria i køkkenet hos kokken Claus Meyer i fem år, og hun har altid interesseret sig for at fremstille mad. At hun har været i kontakt med det prestigefyldte køkken hos Noma, har øget hendes sult efter at blive kok.
“Folk er meget imponerede over, at jeg har arbejdet for Noma, og jeg er selv meget beæret over det. Jeg er lige blevet færdig med gymnasiet og skal straks i gang med kokkeskolen, så jeg holder mig varm her i bedsteforældrenes køkken sommeren over,” siger Hanna Maria.
Hun har stadig kontakt med folkene bag Noma, men om hendes kommende læreplads bliver på Michelinrestauranten, ved hun endnu ikke.

null

Publiceret 11 July 2017 15:15

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV