Sorggruppe i Halsnæs:

“Sorg bærer vi sammen”

Der er støtte at hente lokalt, hvis man har mistet en kær

Af
Jens Patrick Thiede

SORG Et nyt tilbud til alle, der er ramt af sorg, har netop set dagens lys på nettet. På www.sorgvejviser.dk vises vej til sorggrupper i landet, og ved søgning i Halsnæs finder man en sorggruppe i Vinderød Kirke.
Kontaktperson og sorggruppeleder er sognepræst Lene Flensted Johansen.
“Gruppen er et kirkeligt tilbud til alle, som har mistet ved dødsfald. Man skal dog være over 18 år, for ved børn og unge skal der noget andet til. I gruppen kan man fovente at møde andre mennesker i en lignende situation, som har mistet en kær,” fortæller Lene Flensted om gruppen.
Hun understreger, at man kan forvente tavshedspligt, således at det, der bliver sagt i gruppen, ikke skal siges videre.

Sorg kan ikke fikses

“Når vi mødes, så fortæller hver især sin historie, og når en person er på, bliver man ikke forstyrret, men får taletid. De andre må gerne byde ind efter historien, hvor man fortæller, hvilke tanker, det satte i gang. Vi deler erfaringer, men giver ikke råd og vejledning, for alles liv er forskellige.”
“De forløb, jeg har haft, har folk været glade for at deltage i, og de siger, det har hjulpet, selvom man ikke kommer sig over en sorg. Den kan ikke fikses, man bærer den med sig, men vores slogan er, at 'sorg bærer vi sammen,” siger sognepræsten og understreger en pointe.
“Selvom det er et kirkeligt tilbud, propper jeg ikke Gud og Jesus ind i forløbet, men det foregår i et kirkeligt rum, og det kan være svært for nogle, fordi den sidste gang, de har været der, var, da de sagde farvel til deres kære.”

Hver anden onsdag

Gruppemøderne slutter af med en tur omkring døbefonten, hvor der tændes lys.
“Jeg læser et stykke op om sorg til refleksion og beder Fadervor. Vi slutter af med stilhed, men afslutningen behøver man ikke være med til,” siger Lene Flensted.
Når der er oprettet en sorggruppe, finder møderne sted hver anden onsdag om formiddagen i Vinderød Kirke over en periode. Der er et maksimum antal på otte personer per gruppe.
Hvis man har interesse i gruppen eller vil høre nærmere, kan man kontakte Lene Flensted Johansen på 29480030, mail: lfj@km.dk/.

Publiceret 03 July 2017 12:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Halsnæs Avis
SENESTE TV