Arsenalet åbnet af skolebørn i lokalhistoriens tjeneste

Museets bygning på Torvet bliver læringsrum i indtil videre to år

Af
Jens Patrick Thiede

LÆRINGSRUM Arsenalet på Torvet i Frederiksværk genåbnede tirsdag 20. juni med et brag, da skolebørn indtog lokalerne i anledning af et nyt samarbejde mellem Industrimuseet Frederiks Værk og de to lokale skoler Storebjerg og Enghave.
Under titlen “Kulturtjeneste Halsnæs - Åben skole og kulturel samskabelse” fremviste eleverne deres egne udstillinger, fotos og modeller af byens historiske huse.
Tidligere husede Arsenalet Det Kongelige Raketkorps, men nu er det omdannet til læringsrum for skoleelever i foreløbigt to år i 2017 og 2018.

Plan om fortsættelse

“Vi har fået midler fra Halsnæs Kommune og Undervisningsministeriet, og hvis projektet bliver en succes, så er planen at bruge Arsenalet som et sted, hvor både gymnasieelever og skolens afgangsklasser kan lære noget om historie, kultur og industri vejledt af os,” fortæller museumsleder Frank Allan Rasmussen.
Han kalder åbningsdagen “det foreløbige højdepunkt på et vellykkede samarbejde mellem skoler og museet.”
Dagen blev også markeret med en tale af formanden for museet Helle Vibeke Lunderød.
“I virkeligheden er dagligdagens begivenheder, små som store, alle historiske begivenheder,” sagde Lunderød og refererede til punkter i Frederiksværks historie som kanalen, krudt og kugler og produktion af stålet.
Dette gjaldt ikke mindst det daglige liv for de mange af fortidens lokale arbejdere med en hård hverdag, pointerede hun.

Der var trængsel i Arsenalet ved ferniseringen. Foto: JP Thiede

Der var trængsel i Arsenalet ved ferniseringen. Foto: JP Thiede

Publiceret 20 June 2017 16:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV