240 løb med Winnie:

Stort beløb samlet ind

Støt Brysterne-løb i Hundested sikrede 34.000 kroner

STØT BRYSTERNE Efter mange måneder i et barsk forløb med kræftbehandling er Winnie Møller Hansen nu erklæret rask, og sammen med sin mor Lene fortsætter hun med at samle penge ind til Støt Brysterne.
Søndag havde de indbudt til et løb på Galgebjerggaard ved Hundested for at samle ind til kampen mod kræft: “Interessen har været enorm med ca. 240 tilmeldte,” siger Lene, der på dagen have travlt med at sørge for mad og drikke til de mange deltagere.
LÆS OGSÅ: SYGDOMMEN SKAL IKKE BESTEMME

Winnie løb selv med på løbets 9 km-distance, og gennem hele forløbet med kræftbehandling har hun netop prioriteret at holde sig aktiv med sport uanset hvad.
“Det har været med til at hjælpe mig i gennem. Den utrolige opbakning fra familie, venner og mange andre har også været en stor støtte,” fortæller Winnie og hun fortsætter: "Jeg har været i en slags osteklokke det sidste års tid og kan faktisk ikke huske ret meget. Nu er jeg begyndt at vende tilbage til livet. Den fantastiske opbakning til løbet giver god støtte til at komme videre, og samatidig får vi forhåbentlig samlet en masse penge ind til Støt Brysterne."
Målet var indsamling af mindst 20.000 kroner, og efter have gjort kassen op efter søndagens arrangement, melder hun begejstret: "Det er helt vildt. Jeg havde et mål om at samle 20000 kroner ind, men det mål blev langt overskredet: Vi fik samlet 34.000 kroner ind til Støt Brysterne - langt over forventet."
an

 

Nogle af de mange deltagere. Privat foto

Nogle af de mange deltagere. Privat foto

Publiceret 19 June 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

DEBAT:

Vi skal opdrætte flere fisk

Af Brian Thomsen, direktør Dansk Akvakultur

HAVBRUG Vi er blevet bedre til at spise fisk, men vi skal gerne spise meget mere. Faktisk skal vi helst spise 350 gram fisk om ugen. Fisk er godt for hjertet, og det er en god kilde til proteiner, vitaminer og næringsstoffer. 

Men vi udfordres af, at der ikke er fisk nok i havene til at dække det voksende behov. Akvakultur hjælper med at lette presset på de vilde fisk og tegner sig for ca. halvdelen af de fisk, der hvert år spises verden over – og tallet vokser fortsat. Uden akvakultur ville der ikke være nok fisk til en voksende global befolkning. 

Danske havbrug er en miljøvenlig og ressourceeffektiv animalsk produktion med et lavt klimaaftryk pr. produceret kilo fisk. Alle videnskabelige undersøgelser viser, at der ikke kan registreres en negativ påvirkning af økologisk tilstand i havstrategiområder omkring havbrugene, og havbrugssektoren vil endvidere bidrage med flere fisk samt værdi, vækst og nye arbejdspladser i landdistrikterne.

Brede flertal i Folketinget har vedtaget tiltag, der skal understøtte vækst i danske havbrug. Tiltagene sikrer en god balance mellem benyttelse og beskyttelse af vores miljø- og naturressourcer.

Flere modstandere har desværre valgt at føre skræmmekampagne med falske påstande. Det gælder bl.a. Kirstine Bille (SF) i et debatindlæg den 16. maj. Det er ærgerligt, for det forplumrer en relevant debat om, i hvilket omfang vi ønsker at spise fisk, der er opdrættet under hensyntagen til strenge EU og nationale regler, eller om vi ønsker at behovet skal dækkes af import fra tredjelande.

I forhold til udtalelserne fra Kirstine Bille, så er fakta som følger:

Muslingeopdræt skal ikke løse problemer med lakselus, medicinrester og kobber af den simple årsag, at de danske havbrug ikke har problemer med hverken lakselus, medicinrester og kobber. Havbrugene skal overholde deres miljøgodkendelser og fødevarereglerne ligesom andre virksomheder. 

De nyeste videnskabelige undersøgelser viser, at der et miljømæssigt råderum i Kattegat på over 3.000 tons kvælstof. Derfor er der plads til at udlede ekstra 800 tons kvælstof fra nye havbrug. Det skal også nævnes, at de danske vandområder påvirkes af kvælstoftilførsler fra andre lande. I de åbne vandområder udgør de samlede danske bidrag ned til 1 %.

Det faglige netværk om marine virkemidler, som bl.a. omfatter en række universiteter, har vurderet, at muslingeopdræt er testet og klar til anvendelse. Muslingeopdræt kan være relevant i vandområder, hvor der ikke er et miljømæssigt råderum. Det gælder fx i mange kystnære vandområder.

Det er positivt, at Kirstine Bille, SF, debatterer fødevareproduktion og havbrug. Dansk Akvakultur deltager gerne i debatten, men vi vil insistere på, at debatten føres på et sagligt og fagligt grundlag og ikke med skræmmekampagne og udokumenterede påstande om fx lakselus og ødelagte badestrande.