Træf-program er søsat

MOTORTRÆF De legendariske Hundestedmotorer udsendte tidligere deres dunkelyde i Hundested Havn og i adskillige farvande, men de senere år har der været stille om den ellers meget udbredte motor, der har været driftkraft i fiskeri og anden skibsfart.
I starten af september kan motorlyden igen høres i havnen, når mindst 20 både mødes til træf.
“Der er Hundestedmotorer i en masse ældre fartøjer i Danmark, Grønland og Norden, og ca. 20 af dem kommer til motortræffet,” siger Per Makwarth, som er træffets initiativtager og tovholder.
Der er netop udsendt program for træffet den 1.-3. september og det byder bl.a. på 'åben båd' med skipperskrøner, fremvisning af motorer akkompagneret af tidl. borgmester Schwennesen på tuba, pålidelighedssejlads, motorkoncert, foruden musik på Hundested Bådeværft.
“Vi har lige haft 3.000 gæster på Beddingen, og dette træf tror jeg kan samle endnu flere mennesker,” mener havnefoged Søren Brink.
“Som altid når vi beslutter os for større arrangementer her på havnen, så er alle erhvervsdrivende med, og derfor venter der publikum en større oplevelse med arrangementer havnen rundt.” ”Både Øllets Dag og Sildens Dag fejres også på havnen lørdag den 2. september”.
En historisk optakt til begivenheden er allerede placeret på en facade ud mod fiskerihavnen, hvor træffet skal holdes.
Finn Nyhuus fra Fiskeriets og Havnens Hus har igen været i arkiverne, og det er der kommet flere meter plancheudstilling ud af.
Folderen med programmet kan hentes på havnekontoret, turistkontoret og Halsnæs Bryghus. /AN
Læs mere i ugens avis
 

Ca. 2.500 motorer blev bygget i Hundested, og mange af dem er stadig i drift. Foto fra bogen ’Hundested for fuld skrue’, Fiskeriets og havnens hus

Ca. 2.500 motorer blev bygget i Hundested, og mange af dem er stadig i drift. Foto fra bogen ’Hundested for fuld skrue’, Fiskeriets og havnens hus

Publiceret 19 June 2017 16:00