Udsigtplatform indvies lørdag

Af
Thomas Quvang

UDSIGT Udsigtsplatformen på Liseleje Strand er nu endelig kommet helt på plads. Det markeres med et lille indvielsesarrangement på lørdag 17. juni kl. 11. Siden Bodilstormen i december 2013 raserede stranden i Liseleje og tog den gamle platform med sig, har en frivillig arbejdsgruppe bestående af Arne Krogh og Ole og Anouschka Andersen arbejdet for at reetablere det savnede opholdsted på stranden. Fra første ansøgning blev sendt af sted til Friluftrådet, og godkendelse søgt hos Naturstyrelsen og Kystinspektoratet, og en lang høringsfase, kunne gruppen efter halvandet års venten endelig komme i gang med det egentlige arbejde. En lille gruppe af frivillige, bestående af et arbejdssjak med en entreprenør, en gravemester, en bygningshåndværker, en møbelsnedker samt et par raske arbejdsfolk, lykkedes at komme i hus med det endelige byggeri.

Bolværk mod havets kræfter

I løbet af april er der blevet gravet 110 lange egestolper ned i sandet, som bolværk mod havets kræfter. Stolperne er foret med en dug indvendigt mod erodering fra havvandet. Derudover er der lagt et stort lag stampet stabilgrus og sand, som sammen med belægningen af cementfliser burde holde i mange år. Langbænkene af lærketræ og galvaniseret stål, skulle kunne rumme siddepladser til en 12-15 personer. Ideen er at den senere skal udbygges med skilte med oplysninger om naturen og udsigten fra platformen, både med fotos og QR koder. Der er en dialog med Naturstyrelsen omkring indhold og form.

Før den nye platform blev til, var det en kamp at komme fra stien til bænken.

Før den nye platform blev til, var det en kamp at komme fra stien til bænken.

Let tilgængelighed

Platformen er egnet til kørestolsbrugere og er let tilgængelighed fra p-pladsen ved ishuset (for enden af Classensvej). Platformen giver herved adgang til Liseleje Strand også for dårligt gående og kørestolsbrugere . Materialerne er finanseret af Halsnæs Kommune via visionspuljen, Handicaprådet i Halsnæs, Friluftrådet, samt nogle mindre sponsorer. Borgerforeningen har også støttet frivilligegruppen ved at stå for administration af støttekronerne og vil i fremtiden hjælpe med at holde stien ren.

Publiceret 17 June 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV