Veggerby om Bagger:

“Han var jo en flink fyr”

Jens Veggerby og Team Bodenhoff gæstede Gjethuset tirsdag aften

Af
Thomas Quvang

DANMARK RUNDT “Jamen han var en rigtig flink fyr, ved det første møde med ham hjalp han mig i fitness-centret, da jeg genoptrænede efter et brækket ben”.
Deltager i styregruppen omkring Danmark Rundt 2017 og tidligere professionelle cykelrytter Jens Veggerby var blandt talerne, da Team Bodenhoff og Danmark Rundt 2017 styregruppen var i Gjethuset tirsdag aften for at fortælle det lokale erhvervsliv omkring projektet Danmark Rundt og indsamlingen af penge til Børnecancerfonden.

Blind tillid

Netop Jens Veggerby lukkede op for 'posen' omkring sit forhold til Stein Bagger og IT-Factory.
Et forhold der startede med blind tillid og endte med et svigt i mange-millionersklassen.
“Jeg er opdraget til at stole på folk, og han (Stein Bagger) var en mand fyldt med venlighed og karisma, han færdedes dengang i de rette kredse og han viste enorm interesse for cykelsport og for kunst”, fortalte Jens Veggerby bl.a. om den første tid med Stein Bagger.
“På intet tidspunkt ringede alarmklokkerne, netværket involverede toppen af poppen, ligefra statsministeren til øverste direktør fra IBM og, at Stein og IT-Factory ville kaste et historisk stort sponsorbeløb i ryggen på Bjarne Riis' cykelhold var jo intet mindre end fantastisk. Samtidig ville han dekorere firmaets domiciler i Danmark og Frankrig med kunst fra mit galleri. Det var svært, at få armene ned”, fortalte Jens Veggerby.
Armene kom dog ned med raketfart. IT-Factory gik som bekendt konkurs, væk var alle millionerne og væk var Stein Bagger:
“Da gik det op for mig, at noget var helt galt, Stein Bagger forsvandt samme dag Bjarne Riis's cykelhold CSC-Tiscali skulle præsenteres i Charlottenlund foran IT-Factory - resten af historien kender de fleste af Jer”, fortalte Jens Veggerby.

Release på sangen ’Aldrig gi op’ - fremført af Ronni Garner.

Release på sangen ’Aldrig gi op’ - fremført af Ronni Garner.

Projekt med vokseværk

Efter Jens Veggerby stærke foredrag gik Claus Bodenhoff på scenen og fortalte om projektet Danmark Rundt til fordel for kræftramte børn og deres familier:
“Mange troede nok jeg var lidt småtosset og at det var en enlig svale, da jeg alene cyklede landet rundt første gang for tre år siden. Det var det ikke”, fortalte Claus Bodenhoff og fortsatte:
“Det er et projekt som har vokseværk og rigtig mange ildsjæle er nu involveret omkring Danmark Rundt, ligeså rigtig mange sponsorer over hele landet”.
“Sidste år indsamlede vi næsten 1.000.000 kroner til Børnecancerfonden og jeg håber vi kan nå derop igen i år”, lød det beskedent fra Claus inden ruten for dette års rundtur i landet blev offentliggjort.

Starter i Lynæs

Her kunne Kurt Elmegaard fra styregruppen løfte sløret for en spændende tur med start i Lynæs den 7. august og hjemkomst til Frederiksværk den 15. august.
På disse otte dage venter der små 800 kilometers tur gennem det danske landskab med en lille afstikker til Flensborg på en af etaperne.
“Vi glæder os rigtig meget til turen gennem Danmark og gør samtidig opmærksom på, at det ikke er et cykelløb, men en cykeltur som alle, mod et deltagebyr kan deltage i, og det er op til folk selv om de vil med hele turen rundt eller deltage på enkelte etaper”.
Efter offentligørelsen af ruten rettede Marianne Benzon Nielsen, direktør for Børnecancerfonden, en stor tak til Team Bodenhoff, fortalte om Børnecancerfonden, dets virke, og om hvor hårdt det rammer, når børn bliver ramt af kræft.
Som punktum for arrangement blev den officielle sang til Danmark Rundt 2017, 'Aldrig gi op' sunget af Ronni Garner, som i lighed med sidste år, tager imod rytterne med glad fællessang, når de triller ind på torvet i Frederiksværk den 15. august.

Publiceret 16 June 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

DEBAT:

Vi skal opdrætte flere fisk

Af Brian Thomsen, direktør Dansk Akvakultur

HAVBRUG Vi er blevet bedre til at spise fisk, men vi skal gerne spise meget mere. Faktisk skal vi helst spise 350 gram fisk om ugen. Fisk er godt for hjertet, og det er en god kilde til proteiner, vitaminer og næringsstoffer. 

Men vi udfordres af, at der ikke er fisk nok i havene til at dække det voksende behov. Akvakultur hjælper med at lette presset på de vilde fisk og tegner sig for ca. halvdelen af de fisk, der hvert år spises verden over – og tallet vokser fortsat. Uden akvakultur ville der ikke være nok fisk til en voksende global befolkning. 

Danske havbrug er en miljøvenlig og ressourceeffektiv animalsk produktion med et lavt klimaaftryk pr. produceret kilo fisk. Alle videnskabelige undersøgelser viser, at der ikke kan registreres en negativ påvirkning af økologisk tilstand i havstrategiområder omkring havbrugene, og havbrugssektoren vil endvidere bidrage med flere fisk samt værdi, vækst og nye arbejdspladser i landdistrikterne.

Brede flertal i Folketinget har vedtaget tiltag, der skal understøtte vækst i danske havbrug. Tiltagene sikrer en god balance mellem benyttelse og beskyttelse af vores miljø- og naturressourcer.

Flere modstandere har desværre valgt at føre skræmmekampagne med falske påstande. Det gælder bl.a. Kirstine Bille (SF) i et debatindlæg den 16. maj. Det er ærgerligt, for det forplumrer en relevant debat om, i hvilket omfang vi ønsker at spise fisk, der er opdrættet under hensyntagen til strenge EU og nationale regler, eller om vi ønsker at behovet skal dækkes af import fra tredjelande.

I forhold til udtalelserne fra Kirstine Bille, så er fakta som følger:

Muslingeopdræt skal ikke løse problemer med lakselus, medicinrester og kobber af den simple årsag, at de danske havbrug ikke har problemer med hverken lakselus, medicinrester og kobber. Havbrugene skal overholde deres miljøgodkendelser og fødevarereglerne ligesom andre virksomheder. 

De nyeste videnskabelige undersøgelser viser, at der et miljømæssigt råderum i Kattegat på over 3.000 tons kvælstof. Derfor er der plads til at udlede ekstra 800 tons kvælstof fra nye havbrug. Det skal også nævnes, at de danske vandområder påvirkes af kvælstoftilførsler fra andre lande. I de åbne vandområder udgør de samlede danske bidrag ned til 1 %.

Det faglige netværk om marine virkemidler, som bl.a. omfatter en række universiteter, har vurderet, at muslingeopdræt er testet og klar til anvendelse. Muslingeopdræt kan være relevant i vandområder, hvor der ikke er et miljømæssigt råderum. Det gælder fx i mange kystnære vandområder.

Det er positivt, at Kirstine Bille, SF, debatterer fødevareproduktion og havbrug. Dansk Akvakultur deltager gerne i debatten, men vi vil insistere på, at debatten føres på et sagligt og fagligt grundlag og ikke med skræmmekampagne og udokumenterede påstande om fx lakselus og ødelagte badestrande.