Far og datter bestiger Afrikas højeste bjerg

Christina Nordstrand Tingleff og hendes far Jørgen Nørgaard skal op på toppen af Kilimanjaro som en del af et velgørenhedsprojekt

mål Fire måneders hård træning er i fuld gang for 36-årige Christina Nordstrand Tingleff fra Hillerød og 61-årige Jørgen Nørgaard fra Lynæs. De er nemlig som eneste far-datter-hold udtaget til at deltage i Climb for Charitys bjergbestigning af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro i Tanzania til september.
Det var en stresssygemelding, som var startskuddet til projektet. Christina Nordstrand Tingleff arbejdede som psykolog, da hendes krop sagde fra med svimmelhed, synsforstyrrelser, kraftige hovedpiner og meget mere tilbage i november, og hendes læge måtte sygemelde hende. Midt i det hele fandt hun ro i at løbe.
“Jeg tænkte på, hvad jeg skulle bruge al den løben til, og det virkede for kedeligt at løbe maraton. Så da jeg en morgen sad og så Go' morgen Danmark, hvor der var noget om at bestige Kilimanjaro, tænkte jeg med det samme 'det er det, jeg skal',” siger hun.

Puslespilsbrikker på plads

Det var nogle af deltagerne i januar måneds Climb for Charity, som i Go' morgen Danmark fortalte om deres oplevelser. Projektet samler kendte og ukendte mennesker til at bestige det 5895 meter høje bjerg for at samle penge ind til Børneulykkesfonden. For Christina Nordstrand Tingleff føltes det som om, nogle puslespilsbrikker faldt på plads inden i hende:
“Jeg kan bruge det som et mål for min træning, jeg kommer op på toppen af et bjerg, og jeg bruger mig selv til at gøre noget godt for andre. Det er win-win på alle måder. Så jeg tænkte, at det er bare det, jeg skal,” fortæller hun.
Hun ringede straks til sin far for at høre, om hun kunne låne penge til deltagelsen. Under samtalen fik hun pludselig den indskydelse, at hendes far da skulle med. 'Så kan vi gøre det sammen,' lød hendes ord til faren, som i første omgang var skeptisk.
“I starten var jeg sikker på, at jeg ikke skulle med. Men jeg kan jo godt lide at blive udfordret, og min kone syntes, det var en fantastisk idé. Så en søndag aften sad jeg og tænkte 'skidt være med det', og så søgte jeg. For hvornår får man chancen for at gøre noget med sine voksne børn? Jeg ser det som et far-datter-projekt, og jeg vil bare gerne støtte min datter i det her og være hendes backup,” siger Jørgen Nørgaard.

Begge blev udtaget

Det endte med, at både far og datter blev udtaget til bjergbestigningen midt i september. Med i selskabet er blandt andre håndboldspiller Rikke Hørlykke, kok Thomas Rode og journalist Peter Falktoft.
De er alle i gang med et omfattende træningsprogram for at gøre kroppen klar til seks dages vandring på bjerget, både nat og dag, i skov og hede, mellem vulkansten, i varme og kulde og med risiko for højdesyge.
Ifølge træningsprogrammet skal de for eksempel vandre ture på 25, 30 og 35 kilometer i løbet af juni, og i juli skal en af turene komme helt op på 42 kilometer.
“Jeg synes godt nok, der var meget at lave, da jeg så de træningsprogrammer. Jeg er selvstændig og har nok at se til i forvejen. Men nu er der kun én ting at gøre - jeg skal bare i træning. For den gode, fysiske form får dig halvvejs op, og resten ligger i det mentale,” siger Jørgen Nørgaard.
Nu vil far og datter holde hinanden op på træningen - og så være der for hinanden på vej op ad bjerget, hvis nogen af dem får brug for et skub.
“Det bliver voldsomt spændende. I starten var jeg skeptisk, men nu er jeg bidt af det. Selvfølgelig skal vi derop,” siger faderen.
Jo højere far og datter præsterer at komme på bjerget, jo flere penge samler de ind. De synes også, det kunne være sjovt at få nogle lokale virksomheder med som sponsorer, så interesserede må læse mere på climbforcharity.dk.

Publiceret 09 May 2017 00:00

SENESTE TV