Genbrugsskabe til lilleskole

HALSNÆS LILLESKOLE Virksomheden Telia har købt nyt skabeinventar. Det brugte har genbrugsvirksomheden 3R Kontor. overtaget. Virksomheden lever af at købe, istandsætte og videresælge brugte kontormøbler, og de møbler, der ikke egner sig til istandsættelse og videresalg, foræres væk. Det kommer Halsnæs Lilleskole til at nyde godt af: 50 brugte Telia-skabe får nemlig en ny fremtid i Torup. Halsnæs Lilleskolestår midt i en udvidelse med fire nye klasselokaler, så donationen en ën kærkommen økonomisk hjælp. “Vi står overfor en udvidelse, og for en lille friskole med en lille økonomi er der ikke mange penge til inventar. At få foræret 50 skabe på denne måde er lidt af en appelsin i turbanen. Vi har i forvejen meget fokus på at genbruge og dele ting med andre, så da lejligheden bød sig, var det helt naturligt at slå til,” siger Jakob Olsen, der er viceskoleleder på Halsnæs Lilleskole. 3R Kontor kan faktisk spare penge på at videregive møblerne til trængende institutioner. Hvis møblerne skulle smides ud, ville det koste tusindvis af kroner i affaldshåndtering, men på grund af donationen kan virksomheden løse opgaven billigere end konkurrenterne. “Vores hensyn til miljø og social ansvarlighed sker ikke på trods af vores forretningsmæssige sans, men er direkte positivt for vores økonomiske bundlinje. Og tendensen er klar. De virksomheder, der ikke formår at kombinere forretningen med miljøansvar og social ansvarlighed, bliver morgendagens tabere,” forudser Steffen Høgh. kil@lokalavisen.dk

Publiceret 18 April 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.