17-årige Jonas forlod egen fest torsdag:

Ikke set siden

17-årige Jonas Schmidt forlod torsdag aften forlod sin egen fest i Frederiksværk. Han vendte aldrig tilbage, og siden har ingen set ham. Men nu er der muligvis fundet et spor i sagen, som får politiet til at indsætte dykkere i eftersøgningen.
Der er fundet nogle bukser, som måske tilhører Jonas, oplyser Nordsjællands Politi. Kammerater til Jonas mener, at de fundne bukser ligner dem, Jonas havde på til festen i torsdags. De blev fundet sent søndag aften i området ved havnen, men ikke i vandet. Politiet vil fortsat lede efter Jonas Schmidt i området mellem bopælen på Havnevej i Frederiksværk og havnen. Senere mandag vil også patruljer med hunde undersøge området i Frederiksværk.
Jonas Schmidt beskrives som en spinkel fyr med grønne øjne og lyst skulderlangt hår, der formodentligt er opsat. Han er cirka 175 centimeter høj. Han bar en brun hue, mørkegrøn Fjällräven-jakke og mørke bukser, da han forlod sit hjem.
Hjælp meget gerne Jonas' familie og politiet med at sprede og dele denne efterlysning gennem Facebook-opslaget under denne artikel:
 

Signalement: Jonas Schmidt

17 år gammel

175 høj

Spinkel af bygning

Har skulderlangt lyst hår, som er opsat

Grønne øjne

Var ved sin forsvinden iklædt en mørkegrøn fjällräven jakke, en brun Carhartt-hue og mørke bukser

Publiceret 17 April 2017 11:10

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

DEBAT:

Vi skal opdrætte flere fisk

Af Brian Thomsen, direktør Dansk Akvakultur

HAVBRUG Vi er blevet bedre til at spise fisk, men vi skal gerne spise meget mere. Faktisk skal vi helst spise 350 gram fisk om ugen. Fisk er godt for hjertet, og det er en god kilde til proteiner, vitaminer og næringsstoffer. 

Men vi udfordres af, at der ikke er fisk nok i havene til at dække det voksende behov. Akvakultur hjælper med at lette presset på de vilde fisk og tegner sig for ca. halvdelen af de fisk, der hvert år spises verden over – og tallet vokser fortsat. Uden akvakultur ville der ikke være nok fisk til en voksende global befolkning. 

Danske havbrug er en miljøvenlig og ressourceeffektiv animalsk produktion med et lavt klimaaftryk pr. produceret kilo fisk. Alle videnskabelige undersøgelser viser, at der ikke kan registreres en negativ påvirkning af økologisk tilstand i havstrategiområder omkring havbrugene, og havbrugssektoren vil endvidere bidrage med flere fisk samt værdi, vækst og nye arbejdspladser i landdistrikterne.

Brede flertal i Folketinget har vedtaget tiltag, der skal understøtte vækst i danske havbrug. Tiltagene sikrer en god balance mellem benyttelse og beskyttelse af vores miljø- og naturressourcer.

Flere modstandere har desværre valgt at føre skræmmekampagne med falske påstande. Det gælder bl.a. Kirstine Bille (SF) i et debatindlæg den 16. maj. Det er ærgerligt, for det forplumrer en relevant debat om, i hvilket omfang vi ønsker at spise fisk, der er opdrættet under hensyntagen til strenge EU og nationale regler, eller om vi ønsker at behovet skal dækkes af import fra tredjelande.

I forhold til udtalelserne fra Kirstine Bille, så er fakta som følger:

Muslingeopdræt skal ikke løse problemer med lakselus, medicinrester og kobber af den simple årsag, at de danske havbrug ikke har problemer med hverken lakselus, medicinrester og kobber. Havbrugene skal overholde deres miljøgodkendelser og fødevarereglerne ligesom andre virksomheder. 

De nyeste videnskabelige undersøgelser viser, at der et miljømæssigt råderum i Kattegat på over 3.000 tons kvælstof. Derfor er der plads til at udlede ekstra 800 tons kvælstof fra nye havbrug. Det skal også nævnes, at de danske vandområder påvirkes af kvælstoftilførsler fra andre lande. I de åbne vandområder udgør de samlede danske bidrag ned til 1 %.

Det faglige netværk om marine virkemidler, som bl.a. omfatter en række universiteter, har vurderet, at muslingeopdræt er testet og klar til anvendelse. Muslingeopdræt kan være relevant i vandområder, hvor der ikke er et miljømæssigt råderum. Det gælder fx i mange kystnære vandområder.

Det er positivt, at Kirstine Bille, SF, debatterer fødevareproduktion og havbrug. Dansk Akvakultur deltager gerne i debatten, men vi vil insistere på, at debatten føres på et sagligt og fagligt grundlag og ikke med skræmmekampagne og udokumenterede påstande om fx lakselus og ødelagte badestrande.