Gjethusets nye visionsplan:

Skal afprøve flere nye genrer

Gjethusets nye bestyrelse er klar med en overordnet visionsplan, der skal udvikle Halsnæs’ kulturelle fyrtårn med nye fokusområder og mere samarbejde med lokale ildsjæle

GJETHUSET Frederiksværks kulturhus Gjethuset har fået ny bestyrelse, som er klar med en ny visionsplan.
Kvalitet, aktualitet og mangfoldighed: Mere af alt det, der fungerer godt tilsat et par nye fokusområder og endnu mere samskabelse med foreninger, institutioner og engagerede folk.
Det er i korte træk den nye bestyrelses visionsplan, og stikordene til fremtidens kulturhus i hjertet af Halsnæs er kvalitet, aktualitet og mangfoldighed, lyder det i en pressemeddelelse fra Gjethuset.

Alsidighed og kvalitet

Flere end 52.000 gæster besøgte sidste år huset, og uanset om de opsøger kunstudstillinger, jazzensembler, børneaktiviteter, kammerkoncerter eller konferencer, skal der også fremover være tale om kulturtilbud af højeste kvalitet, understreger bestyrelsen.
Aktualiteten skal afspejle sig i de foredrag, scenekunstnere og udstillere, der optræder i huset, og i fremtiden kan man sagtens forestille sig et øget udbud netop på de områder, forklarer næstformand Søs Krogh Vikkelsøe:
“Gjethuset er et alsidigt kulturhus, hvor musikken i mange år har været det bærende. Imidlertid er der uopdyrkede muligheder indenfor genrer som scenekunst, udstilling og foredrag, og det skal vi have afprøvet nærmere i de næste par år.”
De seneste år har Gjethuset skåret de brede folkelige scenekunstturneer fra og i stedet satset på kant, originalitet og aktualitet - f.eks. nycirkus, gadeteater og samarbejdet med Mungo Park. Dén linje kan udvides ved at tilknytte lokale teater- og scenekunstgrupper og med fysisk teater, der lægger sig op ad Gjethusets og Frederiksværks kernefortælling om arbejderkulturen.

For alle aldre

Et nyt fokusområde bliver de yngste brugere, for Gjethuset har taget initiativ til at etablere en børneklub for alle børn i kommunen. Det sker i tæt samarbejde med en række kommunale institutioner, og tanken er både at have et løbende program plus aktiviteter i skoleferierne.
Også udstillingerne i Gjethuset får tilført ny energi, idet bestyrelsen ønsker at tilknytte en gruppe freelance kuratoriske kræfter og kunstfaglige ildsjæle. De skal være med til at skabe nyt indhold til dén del af husets tilbud, der får højsæson fra maj til september.

Brandet skal udbredes

Møder og konferencer skal der også satses ekstra på de kommende år, mener bestyrelsen. Det tiltag vil udnytte huset bedre i den normale åbningstid, og en øget omsætning i Gjethuset vil have en afsmittende effekt på lokalområdet fx hos overnatningssteder og restauranter.
Musik skal der selvfølgelig til, og som hidtil skal der både satses på det brede program og de mere nicheprægede genrer. I dag bliver en del af musikprogrammet til i samarbejde med andre aktører, og netop co-produktion skal helt generelt opprioriteres, siger Gjethusets direktør, Morten Vilhelm:
”Det er vigtigt for os at være med til at understøtte de frivillige kræfter i lokalsamfundet, der samtidigt tilfører nye ideer og mangfoldighed til Gjethusets program. Og vi skal også fremover have øje for vækstlaget og være åbne for nye initiativer og samarbejder,”
Musikskolen, bibliotekerne, gymnasiet og mange andre er allerede i dag med til at skabe unikt indhold til Gjethusets programflade, og med den nye bestyrelses visionsplan er der lagt op til mere samskabelse.
FAKTA
Bestyrelsen:
Ivor Palmer Jørgensen (formand), tidl. administrationschef for Halsnæs Forsyning
Søs Krogh Vikkelsøe (næstformand), programchef på Kulturværftet i Helsingør
Kim Jørgensen, direktør for bl.a. Sundhed, idræt og kultur i Halsnæs Kommune
Steen Jørgensen, direktør for Vega
Anders Kirkegaard, billedkunstner

Publiceret 20 March 2017 14:30

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.