Højt humør hos Heros

Seks medaljer til Herosbryderne ved DM i Odense

Af
Thomas Quvang

BRYDNING Hæderkronede Heros oplevede en stor sportslig weekend, da der blev afviklet danske mesterskaber for drenge, ungdom, junior, piger og kvinder. Mesterskaberne blev afviklet af den unge klub BK Odin i Sportscentrum Odense og Heros havde i alt ni atleter til start henover de to dage.

Suveræn Oliver

Lørdagen blev ganske forrygende for de lokale madrasatleter. Oliver Jensen var aldeles suveræn i 63 kg ungdom, og han forsvarede sit danske mesterskab fra i fjor. Oliver Jensen vandt alle sine kampe på fald og viste storform efter en længere sygdomsperiode. I ingen af kampene var der tvivl om udfaldet, Oliver Jensen er bare den bedste i Danmark i vægtklassen. Mads Jakobsen i 50 kg. ungdom leverede ligeledes fornemt. Efter en mindre formnedgang, viste han fin teknisk brydning mod fysisk stærkere modstandere, og kunne vende hjem med velfortjent sølv om halsen. Unge Mathias Holk i 29 kg. drenge kunne ligeledes pryde sig med sølv til hans første DM, efter kun 16 måneder som bryder. Mathias bliver meget spændende at følge fremover. Emil Jakobsen måtte for andet år nøjes med bronze, sølvet var inden for rækkevide, men marginalerne var ikke på Emils side på dagen. Maria Willumsen i 48 kg. kunne efter nogle fantastiske kampe ligeledes pryde sig med bronze. Maria var i sine kampe mod nr. 1 og 2 foran, men den manglende rutine, gjorde at de langt mere rutinerede modstander desværre trak det længste strå. Clara Roejkjaer i 55 kg. viste som Maria en fantastisk vilje og kampgejst, men måtte også bøje sig for atleter der havde mellem 5 til 10 års mere erfaring. Clara endte på den kedelige 4. plads. Men de to piger de skal nok komme til tops engang. Victor Chrstensen og Alexander Øbro nåede ikke til de sjove kampe denne gang.

Mikkel Lassen på vej mod sit tredie DM-guld på stribe

Mikkel Lassen på vej mod sit tredie DM-guld på stribe

Mikkel’s hattrick

Søndag Havde AK Heros kun en enkelt atlet i aktion. Det var de sidste to års forsvarende mester Mikkel Lassen i 66 kg junior. Mikkel har efter Thor Masters været i træningslejr med verdens eliten (senior) i 12 dage, så det var en stærk men slidt Mikkel, der skulle prøve at vinde sit tredie danske juniormesterskab på stribe. Og endnu engang viste Mikkel sin klasse og vandt overbevisende. Dog havde han en hård kamp mod landsholds kollegaen Kasper Ravn fra Thrott, der er den eneste, der kan byde Mikkel op til dans. På dagen var Mikkel dog hele tiden et skridt foran og vandt finalen med 3-1 i en kamp hvor de begge viste brydning af international klasse.

Publiceret 20 March 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

DEBAT:

Vi skal opdrætte flere fisk

Af Brian Thomsen, direktør Dansk Akvakultur

HAVBRUG Vi er blevet bedre til at spise fisk, men vi skal gerne spise meget mere. Faktisk skal vi helst spise 350 gram fisk om ugen. Fisk er godt for hjertet, og det er en god kilde til proteiner, vitaminer og næringsstoffer. 

Men vi udfordres af, at der ikke er fisk nok i havene til at dække det voksende behov. Akvakultur hjælper med at lette presset på de vilde fisk og tegner sig for ca. halvdelen af de fisk, der hvert år spises verden over – og tallet vokser fortsat. Uden akvakultur ville der ikke være nok fisk til en voksende global befolkning. 

Danske havbrug er en miljøvenlig og ressourceeffektiv animalsk produktion med et lavt klimaaftryk pr. produceret kilo fisk. Alle videnskabelige undersøgelser viser, at der ikke kan registreres en negativ påvirkning af økologisk tilstand i havstrategiområder omkring havbrugene, og havbrugssektoren vil endvidere bidrage med flere fisk samt værdi, vækst og nye arbejdspladser i landdistrikterne.

Brede flertal i Folketinget har vedtaget tiltag, der skal understøtte vækst i danske havbrug. Tiltagene sikrer en god balance mellem benyttelse og beskyttelse af vores miljø- og naturressourcer.

Flere modstandere har desværre valgt at føre skræmmekampagne med falske påstande. Det gælder bl.a. Kirstine Bille (SF) i et debatindlæg den 16. maj. Det er ærgerligt, for det forplumrer en relevant debat om, i hvilket omfang vi ønsker at spise fisk, der er opdrættet under hensyntagen til strenge EU og nationale regler, eller om vi ønsker at behovet skal dækkes af import fra tredjelande.

I forhold til udtalelserne fra Kirstine Bille, så er fakta som følger:

Muslingeopdræt skal ikke løse problemer med lakselus, medicinrester og kobber af den simple årsag, at de danske havbrug ikke har problemer med hverken lakselus, medicinrester og kobber. Havbrugene skal overholde deres miljøgodkendelser og fødevarereglerne ligesom andre virksomheder. 

De nyeste videnskabelige undersøgelser viser, at der et miljømæssigt råderum i Kattegat på over 3.000 tons kvælstof. Derfor er der plads til at udlede ekstra 800 tons kvælstof fra nye havbrug. Det skal også nævnes, at de danske vandområder påvirkes af kvælstoftilførsler fra andre lande. I de åbne vandområder udgør de samlede danske bidrag ned til 1 %.

Det faglige netværk om marine virkemidler, som bl.a. omfatter en række universiteter, har vurderet, at muslingeopdræt er testet og klar til anvendelse. Muslingeopdræt kan være relevant i vandområder, hvor der ikke er et miljømæssigt råderum. Det gælder fx i mange kystnære vandområder.

Det er positivt, at Kirstine Bille, SF, debatterer fødevareproduktion og havbrug. Dansk Akvakultur deltager gerne i debatten, men vi vil insistere på, at debatten føres på et sagligt og fagligt grundlag og ikke med skræmmekampagne og udokumenterede påstande om fx lakselus og ødelagte badestrande.