“Vi ved, hvor skoen trykker”

Af
Tekst og fotos: Esther Mauck Dyrby

FESTDAG Sløjfer i håret og rød neglelak, jakkesæt og nypolerede lædersko - det var nogle forventningsfulde og pænt klædte gæster, som i søndags mødte op til den 34. Handicapdag i Paraplyen i Frederiksværk.
Det var noget af en fest for DHF's Frederikssund/Halsnæs afdelingen, samt for beboerne og ledsager fra institutionen Midgården: Der blev sunget og skålet, spist og drukket og selvfølgelig også danset.
Årets Handicapdag handler ikke kun om fest, men også om at sætte fokus på bedre forhold for handicappede. Årets tema var formuleret således:
”Intet om os, uden os! Styrk den lokale handicappolitik, inddrag os. Vi ved, hvor skoen trykker og find de løsninger, der fungerer”
2. viceborgmester og konferencier Helge Friis åbnede festen med ordene:.
”Handicappede skal ikke være klienter i systemet, de skal inddrages som medmennesker, påpegede Helge Friis og fortsatte:
”Det virker både rigtigt og naturligt, og alligevel sker det ikke altid. Hvorfor? Hvordan kan vi gøre det bedre og hvordan forpligter vi hinanden?”
Temaet blev efterfølgende uddybet af Susanne Olsen, landsformand for Dansk Handicap Forbund.
Efter en festlig middag efterfulgt af kaffe, te og kringle sluttede eftermiddagen med lodtrækning af festlotteriet, dans og farvelsang.
Arrangøren for Handicapdagen, Hanne Ulvedal, var meget tilfreds med dagens forløb:
”Stemningen var rigtig god. Hermed også en stor tak til sponsorerne for gaverne, der blev skænket til festlotteriet, og tak til de frivillige, som har hjulpet os i dag.”

Beboerne på Midgården var inviteret med til festen sammen med personalet.

Beboerne på Midgården var inviteret med til festen sammen med personalet.

Årets Handicapdag blev fejret i Paraplyen.

Årets Handicapdag blev fejret i Paraplyen.

Hanne Ulvedal og Helge Friis.

Hanne Ulvedal og Helge Friis.

Publiceret 20 March 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.