Lystfiskere med flere nye events

Flere projekter er i støbeskeen i 2017

LYSTFISKERI Fishing Zealand i Halsnæs holdt klyngemøde den 8. februar med tolv lokale deltagere blandt gæsterne.
På mødet blev der luftet forventninger om, at der i Halsnæs afholdes et større lystfisker-event i 2017 - gerne med inddragelse af skolerne.
Diverse idéer til større events blev fremlagt af lokale deltagere.
Således fremsatte Keld Juul Michaelsen forslag om en "Natfluebinderisession", der kunne finde sted en hverdagsaften i maj.
Christian Fischer fortalte om afholdelsen af natfiskeri, der afholdes 10. juni. Der er allerede godt gang i planlægningen, og man har fundet en sponsorer.
Halsnæs Grand Slam 2017 blev forelagt af Rune Westphal. Dette kan finde sted en weekend sidst i maj, først i juni eller i september. Alternativt skal man lave en konkurrence, som strækker sig over flere weekends.
Grundtanken er en konkurrence på arter – hvert vandområde sin art.
Der skal nedsættes en arbejdsgruppe, der vil hjælpe med at udvikle projektet.
Desuden skal lokale overnatningssteder inddrages.

Sandart og ørreder

Blandt de øvrige forslag var mere fokus på sandartfiskeri i Arresø samt bedre markedsføring af områdets kyster med henblik på fiskeri efter havørred.
Desuden bør man bruge 2017 til at registrere diverse moler og deres tilstand, hvorefter der kan ansøges om etablering af bedre tilgangsforhold.
Christian Warrer opfordrede på mødet til at etablere samarbejde med Maritime Nyttehaver i Hundested Havn.
Halsnæs Kommunes vækst- og udviklingskonsulent, Nana Vestergaard Eriksen, gjorde opmærksom på, at kommunale puljer skal ansøges senest 9. marts 2017.

Gang i sportfiskerklub

Ølsted og Frederiksværk Sportsfiskerklub oplyste, at man snart får ny bestyrelse, så der nu "kommer til at ske noget mere."
Dette indebærer en satsning på færre, men større arrangementer, herunder Lystfiskeriets dag 21. maj.
Klubben har dertil fået en ny jolle i Arresø, som kan benyttes til korte ture af to personer.
Fishing Zealand er et projekt mellem Danmarks Sportsfiskerforbund, kommuner på Sjælland/Øerne og frivillige lystfiskere, som samarbejder med virksomheder og turistorganisationer om at udvikle bæredygtig lystfiskerturisme og fiskemuligheder.
Halsnæs Kommune blev medlem af organisationen i sommeren 2016. Næste møde i Fishing Zealand-klyngen finder sted i april.

jent@lokalavisen.dk

null

Publiceret 16 February 2017 10:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV