Lyskunst ved Amtsvejen

Af
Af Andrea Lykke Jensen

LYSKUNST Glaspusteriet, Egeværket og Hans Bendix er i gang med værket Spant, der snart skal indvies.
Kunstværket kommer til at være der altid og alle borgere kan få glæde af Spant.
Der er noget helt særligt ved værket, da det kan lyse i mørket, men om dagen ser det anderledes ud. Ideen opstod med at, det skulle fortælle historie om Hundested. Både og bådebyggeriet er en rigtig stor del af byens historie.
“Spants formål er også godt håndværk,” siger Mette Bentzen, Egeværk.
“Der mange af byens håndværkere der har været med til at hjælpe med Spant, for eksempel har elektrikeren været nede og sætte strøm til, så lyset virker,“ fortæller hun.
Der kommer lignende værker fremadrettet - der er kommet lysmaster ved Gubbentorvet, lys på træer, og nogle kunstnere skal lave nye værker hver i år november. Så det bliver større og større. De planlægger også at man laver fakkel-optog, når de nye værker vises frem.
 
I PRAKTIK PÅ AVISEN
PRAKTIKANT Mit navn er Andrea, jeg er 14 år gammel, og går på Hundested Skole i 8. klasse.
I min fritid er jeg meget sammen med mine veninder. Jeg har også et fritidsjob, som jeg er rigtig glad for. Jeg elsker at rejse, jeg har været i Norge, England, Tyskland og Sverige.
Jeg drømmer om at komme ud og se verden. Jeg er et stort familiemenneske og elsker at være sammen med min familie.
Jeg er en typisk teenager der elsker at se Netflix og høre musik. Jeg har gået til fodbold , hvor jeg var målmand, men jeg spiller ikke mere, fordi jeg har fået en knæskade.
Jeg kan rigtig godt lide at skrive, fordi dansk er mit yndlingsfag i skolen. Jeg kan godt lide at fordybe mig skriftligt, så jeg tænkte at Halsnæs Avis ville være et rigtig godt sted at være i praktik. Jeg har været ude at interviewe, skrevet artikler og været ude at tage billeder. Alt i alt syntes jeg at jeg har haft en rigtig god og spændende uge på Halsnæs Avis.

Publiceret 14 February 2017 17:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV