Debat-battle på engelsk i Tyskland

Fem gymnasielever fra 3a har været en uge i Kassel til "Battle of Ideas"

GYMNASIUM Andreas Grenander Thomsen, Joachim Kelsen, Mille Groth Michelsen, Nicolai Boye og Sofie Hultmann fra 3a på Frederiksværk Gymnasium og HF har repræsenteret klassen ved et ugelangt "Battle of Ideas" arrangement på Friederichs Gymnasium i Kassel. Debatterne foregik på engelsk og gav deltagerne god lejlighed til at teste deres sprogfærdigheder ’ude i virkeligheden’. "Formålet med projektet er at fremme lysten og evnen til at indgå i internationale projekter og opmuntre til demokratisk debat. Vores debathold fik vist, at den slags kan vi også godt her på Frederiksværk Gymnasium og HF," fortæller engelsklærer Alex Rose.

Grænseoverskridende

De første tre dage gik med at pudse formen af på blandede dansk/tyske hold med selvvalgte debatemner under ledelse af en ordstyrer. På fjerdedagen skulle debatholdene så optræde for et større publikum af elever og lærere fra Friederichs Gymnasium. "Det var lidt grænseoverskridende i starten at sidde på en scene med spotlys og 40 tilhørere og debattere på engelsk," fortæller Mille Groth Michelsen. "Men det udviklede sig i løbet af dagene. Man hørte på hinanden og blev hele tiden bedre, så det blev mindre grænseoverskridende," supplerer Andreas Grenander Thomsen. Det danske hold havde hjemmefra forberedt emnet ’Økonomisk ulighed’, hvilket viste sig at være et tema, der fyrede godt op under debatten og gav mange engagerede spørgsmål fra salen. Holdet klarede de 40 minutter på scenen i fin stil og Andreas og Nicolai tog desuden en tørn til sammen med tyske kammerater på et blandet hold, der diskuterede ’Den pressede skoledag’.

En anden gymnasiekultur

Eleverne var indkvarteret privat hjemme hos de tyske elever og deltog i værtselevernes skoledag i fem dage. "Det var interessant at opleve en helt anden gymnasiekultur. Ingen PC’er eller mobiltelefoner i undervisningen, og eleverne rejser sig, når læreren kommer og siger Hr., Fru og De," fortæller Joachim Kelsen. kil@lokalavisen.dk

Publiceret 12 February 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV