Ro-rekord slået med 28 sømil

På en uge har Paraplyens motionister roet 414 km - i motionsrummet

Af
Kim Larsen

PARAPLYEN Generation 60+ ligger ikke på den lade side. De er vilde med at motionere. Siden Paraplyen i august 2015 tog et helt nyindrettet motionsrum i brug, er antallet af motionister vokset.
Der var 265 brugere dengang Paraplyens motionsrum lå på 2. sal . I dag er der godt 400, som træner to gange en time ugentligt. De ældste brugere er over 90 år.
Motionsrummet kan ikke rumme flere, og på ventelisten står der 187 og tripper for at komme til motionsredskaberne.

179 deltog i rodyst

Sidste år lavede Paraplyens motionscenter en ro-event i forbindelse med motionsugen. Den er netop blevet fulgt op af endnu en ro-uge.
179 motionister deltog, og de roede tilsammen 414 km. Det er 52 km (ca. 28 sømil) mere end sidste år.
Og der var tilmed præmier til de tre stærkeste roere. De blev overrakt ved et lille arrangement fredag, hvor et par stepbænke gjorde det ud for sejrsskamler.
Vinder var Christian Lynge, der havde tilbagelagt 15.224 meter. På de næste pladser kom Johannes Bendtsen (10.869 meter) og Sigrid Duus (8.223 meter).
Efter sejrsceremonien fik Gulvmåttens udsendte en lille snak med de tre præmieroere.
"Jeg ror meget, det styrker musklerne og giver velvære. Jeg løber også på løbebåndet. Her er en hyggelig stemning, det er et virkelig fint tilbud. De frivillige vejledere gør et rigtig godt stykke arbejde," fastslår Sigrid Duus.
"Det koster 250 kr. i kvartallet for 2 gange en time om ugen, og det fungerer hamrende godt. Jeg kan godt li' romaskinen, den giver lidt over det hele. Og når der så er konkurrence, så gejler det en lidt op," beretter Johannes Bendtsen.
"Jeg er kommet i motionsrummet i syv år tror jeg. Som ung spillede jeg fodbold, og senere badminton som jeg stadig spiller. Jeg spiller også dart," fortæller Christian Lynge, som tilføjer:
"Jeg vidste hvor meget der var roet sidste år, så jeg gav den en ordentlig skalle. Men til næste år, der vil jeg lade de andre komme til."

Paraplyens tre skrappeste roere: Sigrid Duus, Christian Lynge og Johannes Bendtsen. Foto: Kim Larsen.

Paraplyens tre skrappeste roere: Sigrid Duus, Christian Lynge og Johannes Bendtsen. Foto: Kim Larsen.

Publiceret 10 February 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV