Asylcenter snart uden beboere

I løbet af 2. kvartal vil Center Auderød blive tømt for beboere - men skal fortsat stå stand-by

Af Kim Larsen
ASYLCENTER Udlændingestyrelsen har besluttet at sætte driften i bero på Center Auderød og gøre det til såkaldt buffer-modtagecenter i løbet af 2. kvartal. Beboerne vil i løbet af det næste stykke tid blive flyttet til andre centre, oplyser Røde Kors på centrets hjemmeside.
Den tidligere Auderødlejr har ført en omskiftelig tilværelse som asylcenter. Center Auderød lukkede i november 2014, men åbnede igen som modtagecenter i september 2015. Udlændingestyrelsen har lejekontrakt frem til udgangen af marts 2018.
Asylcentret kan rumme 800 asylsøgere, men antallet af beboere er faldet i takt med, at færre har søgt asyl i Danmark.
I april 2016 var der 640 beboere på Center Auderød. Det er nu faldet til 219 pr. 28. december 2016.
De færre asylsøgere i Danmark har fået Udlændingestyrelsen til at beslutte at lukke 2000 pladser på asylcentre frem mod sommeren 2017. I Nordsjællad lukker Esbønderup pr. 31. maj, og driften på Auderød bliver sat i bero i løbet af 2. kvartal 2017. Center Auderød skal dog fortsat være klar til at modtage nye asylansøgere, hvis der igen kommet en bølge af asylsøgere til Danmark.
Ifølge Frederiksborg Amts Avis betyder Center Auderøds nye status som buffer-modtagecenter, at ca. 50 medarbejdere bliver afskediget.

null

Publiceret 05 January 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV