Efterskolen i Torup sætter turbo på forberedelserne: Her Jane Holstein sammen med en gruppe handelsskolelever i en workshop, der har givet nye ideer til iværksætterefterskolens udfoldelse. Foto: Jan Stephan

Efterskolen i Torup sætter turbo på forberedelserne: Her Jane Holstein sammen med en gruppe handelsskolelever i en workshop, der har givet nye ideer til iværksætterefterskolens udfoldelse. Foto: Jan Stephan

NNY:

"Vi sætter alle sejl til"

Af
Af Jane

Jesper og Dennis

New Nordic Youth

NYTÅRSHILSEN Sikke et forrygende 2016 vi her på New Nordic Youth - Efterskolen for iværksætteri (NNY) - kan kigge tilbage på.
Vi er ydmyge og overordentligt begejstrede for opbakningen til at lande Danmarks første efterskole for iværksætteri her i Halsnæs Kommune. At være en del af en kommune med visionære politikere, der alle som én stemte for en garanti til projektet samt en lokalbefolkning, der følger os og vil os det bedste, giver både en fantastisk arbejdsglæde, men ikke mindst en stor stolthed.
Når vi hver weekend holder åbent hus på Toruplund og byder forældre og kommende elever velkommen, er det med den førnævnte stolthed i stemmen. Her fortælles den positive historie om alle os i Halsnæs, der med stor entusiasme vil sætte iværksætteri på de unges dagsorden og vores allesammens fremtid. Og det bemærkes!
Det bemærkes af både besøgende og samarbejdspartnere, hvor stærkt dedikeret fortællingen om vigtigheden af netop iværksætteri på grundskoleniveau lanceres. Dette var ikke muligt uden alle de positive tilkendegivelser fra alle jer omkring os.
Om et øjeblik tager vi fat på en nyt spændende år. 2017 er allerede i fuld gang planlægningsmæssigt. Mange skibe er sat i søen og flere lægger dagligt fra kaj. Alle har de kurs mod at skabe Danmarks første efterskole for iværksætteri. Konceptet er "unikt og relevant". Ordene er udtalt af én af Danmarks mest succesfulde iværksættere om NNY. Stifteren af Tiger butikkerne Lennart Lajboschitz er således en af flere fra iværksættermiljøer, der - sammen med Dansk Iværksætterforening og IT-Branchen - vender tommelfingeren opad for NNY og konceptet.
En vedvarende konstruktiv jagt på relevante samarbejdspartnere og netværk bliver også i 2017 afgørende for at lande de bedste muligheder for de kommende elever på NNY. Men vi stopper ikke her.
Det ligger os overordentligt meget på sinde at inddrage og tilbyde de unge i Halsnæs at blive en del af den fremtid, der udvikles på NNY.
Vi sætter alle sejl til og tilbyder Camp for kommende elever i vinterferien. Campen indledes med endnu et frugtbart samarbejde med Halsnæs Kommune. Her får kommunes unge muligheden for at deltage sammen med CPH:DOX. Der bydes ind med dokumentarfilm på smartphones og digital dannelse.
Vi glæder os således til at byde velkommen ombord fra august 2017 og takker jer alle for "likes" og opbakning. Skulle det være muligt at komme med et enkelt nytårsønske, ville det være ønsket om, at bringe budskabet om NNY videre ud på den landsdækkende nyhedsflade.
Godt nytår.

Jesper Sværke, Jane Holstein og Dennis Perschke er holdet bag New Nordic Youth.

Jesper Sværke, Jane Holstein og Dennis Perschke er holdet bag New Nordic Youth.

Publiceret 29 December 2016 15:00