Fra filmen om Kaassassuk - Den forældreløse, der kan ses på www.perlefilm.com/#/kassassuk/

Fra filmen om Kaassassuk - Den forældreløse, der kan ses på www.perlefilm.com/#/kassassuk/

Lokal instruktør bag international børnefilm

FILM I Knud Rasmussens fodspor - sådan næsten - men sikkert er det, at animationsfilminstruktør Rikke Hallund fra Perlefilm i Hundested har udgivet animationsfilmen 'Kaassassuk - Den forældreløse' på en filmfestival i Lapland.
Filmens afsæt er en gammel grønlandsk fortælling, og instruktøren har lavet den sammen med børn - til børn.

“Det har været en helt fantastisk oplevelse at kunne gøre en af de mest folkekære grønlandske fortællinger levende. Særligt fordi vi har været så heldige at kunne lave den som et 100 % grønlandsk projekt, hvor det er børn fra Børnehjemmet i Uummannaq, som er de bærende kræfter," fortæller Rikke Hallund.
Børnene har selv stået for tegninger, animationer og de har endda komponeret musik til filmen.
Desuden med virker en grønlandsk skuespiller og en amerikansk skuespiller.
Filmen om Kaassassuk - bygger på den vel nok mest kendte grønlandske fortælling og myte om den lille dreng Kaassassuk, som ved fødslen bliver forældreløs og senere under sin opvækst bliver udstødt af fangerne og beboerne på bopladsen.Kaassassuk får råd af en gammel mand. Han må rejse ud og finde den store hjælpeånd. Efter mødet med den store hjælpeånd får Kaassassuk overmenneskelige kræfter og styrke. Kaassassuk begynder herefter en lang rejse tilbage til bopladsen. Hvordan vil kan bruge sine kræfter? Og vil han f.eks. tage hævn?
SE FILMEN

Efter premieren i Lapland skal filmen vises på flere internationale festivaler, og desuden har Rikke Hallund planer om flere filmprojekter. /an

Læs mere i næste uges avis

Den lokale instruktør Rikke Hallund har planer om flere grønlandske filmeventyr. Privat foto

Den lokale instruktør Rikke Hallund har planer om flere grønlandske filmeventyr. Privat foto

Publiceret 15 December 2016 00:00

SENESTE TV