Tid til en finsludder i vand til knæene. Foto Thomas Quvang

Tid til en finsludder i vand til knæene. Foto Thomas Quvang

Et paradis for lystfiskere

"Den ultimative naturoplevelse" siger to lokale lystfiskere om kystlinien omkring Halsnæs

Af
Thomas Quvang

FISKERI ”Jamen vi har jo nærmest kystlinie hele vejen rundt, Halsnæs indeholder et gigantisk potientiale for lyst og sportsfiskere som os”.
Sådan lyder det fra to lokale lyst og sportsfiskere Rune Westphal og Christian Fischer som har inviteret en tur 'ned til vandet' i det 'rå og autentiske Halsnæs', denne dag ved stranden i Liseleje.
De to fortæller glædeligt om det, at stå tidligt op, pakke fiskegrejet, på med et par vaders og ud til knæene og så ellers håbe på bid.
”Det er en naturoplevelse helt ud over det sædvanlige, at stå her i fuldstændig stilhed og opleve solopgangen, det er fantastisk”, fortæller Christian der samtidig kalder lystfiskeri for stærkt vanedannende:
”Jeg er blevet fuldstændig grebet af det her, og det selv om man kan tage ud flere dage i træk uden et eneste 'hug' – når den så er der, så er det absolut det hele værd”, siger Christian Fischer der har flere forskellige favoritsteder i Halsnæs:

Mange gode steder

”Her i Liseleje er der fint, men så sandelig også ved Hald Strand og Nødebohuse er der fantastiske fiskeforhold, og rigtig gode muligheder for at få lidt med hjem til stegepanden, siger Christian”.
Rune Westphal, der har utallige år på bagen som sportsfisker supplerer:
”Og samtidig er der Roskilde Fjord og Isefjord, hvor der er masser af muligheder for at ta' kampen op med havørreder og hornfisk. Her i Halsnæs har vi en helt fantastisk kystlinie – geografisk er vores område et paradis for lystfiskere”, siger Rune Westphal.
Fælles for de to lokale lystfiskere er, at de i disse dage håber på, at Halsnæs Kommune også får øjnene op for områdets mange gode fiskesteder:
”Her er jo fantastiske muligheder for at få turister hertil for at fiske, man kan sammenligne med f.eks Møn og i Sverige, hvor der kommer masser af turister for at fiske i forårs og efterårsmånederne” lyder det fra Rune Westphal der fortsætter:
Det kræver ikke så meget, at lokke fiske-turisterne hertil, lidt shelter-pladser, nogle bænke og skraldespande. Vi har et unikt fiskemiljø i Halsnæs, der er da bare, at udnytte det og gøre det lidt ekstra attraktivt – og fiskene, de skal nok være der”, siger Rune Westphal, der sammen med Christian Fischer slår et slag for projektet Fishing Zealand.

Rune og Christian sammenligner fiskegrej. Foto Thomas Quvang

Rune og Christian sammenligner fiskegrej. Foto Thomas Quvang

Fishing Zealand

Netop Fishing Zealand er et ambitiøst projekt, som består af flere forskellige samarbejdspartnere.
Her arbejder Danmarks Sportsfiskerforbund, adskillige kommuner på Sjælland og Øerne samt frivillige lystfiskere arbejder sammen med lokale virksomheder og turistorganisationer om at udvikle bæredygtig lystfiskerturisme og forbedre fiskemuligheder i hele regionen.

Det er det hele værd når der er bid. Privat foto.

Det er det hele værd når der er bid. Privat foto.

Info-møde på rådhuset

Halsnæs Kommune kan også blive en del af Fishing Zealand.
Således gør kommunen sig overvejelser om at blive en del af projektet.
Og derfor afholder Halsnæs Kommune informationsmøde omkring Fishing Zealand tirsdag den 3. maj kl. 13-15 på Halsnæs Rådhus.
På informationsmødet vil deltagerne blive præsenteret for eksempler på de aktiviteter og tiltag, som foregår i regi af Fishing Zealand. Aktiviteter, der i mange tilfælde har givet stor mediebevågenhed i både ind- og udland. Repræsentanterne fra Fishing Zealand vil desuden komme med konkrete idéer og inspiration til aktiviteter, der fremover kan satses på i Halsnæs.

På et sølvfad

”Vi synes jo egentlig, at det gennem Fishing Zealand bliver serveret til området på et sølvfad, her er alle muligheder for kommunen, at 'brande' sig selv”, slutter Christian Fischer og Rune Westphal.

Publiceret 29 April 2016 00:00