Mega Flex ligger i industriområde nord i Frederiksværk, hvor internetvilkårene er dårlige. Foto: Privat

Mega Flex ligger i industriområde nord i Frederiksværk, hvor internetvilkårene er dårlige. Foto: Privat

Tog Mega Flex fem år at få hurtigt bredbånd

-Og så købte vi katten i sækken, lyder det fra stort lokalt firma om bredbåndsløsning

Af
Jens Patrick Thiede

NETDÆKNING TDC-ledere var for nyligt til møde med Halsnæs Kommune om bredbåndsdækningen i området. Her oplyste gæsterne fra teleselskabet, at 91% af helårsbeboelser i Halsnæs har adgang til højhastighedsbredbånd.
Dette gælder dog ikke flertallet af kommunens erhvervsejendomme. Her er der nemlig ikke lagt kabel-tv ind, hvilket er en forudsætning for at kunne få hurtigt bredbånd fra TDC/Yousee.
Et af de lokale firmaer, der har høstet hårde erfaringer med bredbåndsmarkedet, er Mega Flex fra Industrivej i Frederiksværk.
"Det tog næsten fem år, før vi fik det rigtige tilbud. Tidligere havde vi kobberkabler med ti MB upload, som vi delte tyve mand, og det var for langsomt," fortæller Mega Flex' administrationschef Jess Kjær Nielsen, som stod for opgaven.
"Vi indhentede tilbud hos forskellige leverandører om at få fiberkabel lagt ind på vores adresse, men de skulle alle have et tilbud via TDC, så uanset hvem, vi forhandlede med, var de afhængige af, hvad TDC besluttede."
LÆS OGSÅ: Gå sammen i bredbåndsklynger

Endeligt gennembrud

"Vi fik først et dyrt tilbud på 25.000 kr. for installationen og 10.000 kr. pr. måned for fiberkabler med en binding på tre år, men det sagde vi nej til," uddyber Jess Kjær Nielsen.
Herefter indhentede han regelmæssigt nye tilbud hver tredje måned, indtil der var bid.
"Sidste år fik vi et godt tilbud om at få lagt fiber ind i foråret 2015, som vi sagde ja til. Kablerne blev gravet ind til vores adresse, og vi mærkede en mærkbar hurtigere hastighed på netdækningen."
"Flere af vores naboer kunne også nyde gavn af kablet ved at hægte sig på, og derfor var TDC i stand til at give os et godt tilbud, forklarede de," lyder det fra Jess Kjær Nielsen, der ikke har nogen ide om, hvad der udløste det relevante tilbud.
Han bekræfter, at han gennem forhandlingerne blev bevidst om, at der er dårlige internetvilkår i industriområde nord i Frederiksværk, hvor hans firma ligger sammen med flere andre større virksomheder.
Havde Mega Flex haft tv-kabler i bygningen, havde hurtigt internet ad den vej været en løsning, men den mulighed eksisterede ikke, oplyste TDC.

En hage ved det

En del af forhandlingen med TDC om en løsning med fiberkabler var dog, at Mega Flex flyttede alle firmaets mobiler og fastnettelefoner over til TDC-abonnementer, og det sagde virksomheden ja til.
"Men det har været en besværlig proces. Vi har haft mange møder og fået mærkelige regninger undervejs," siger administrationschefen fra Mega Flex og kommer med et råd til andre firmaer, der ønsker hurtigt bredbånd:
"Hold tungen lige i munden og vær sikker på ikke at købe katten i sækken. Vi fik et godt tilbud, men endte med katten i sækken med store ekstraomkostninger på mobilregningen, som har slugt mange ressourcer."
"Processen med implementering af teleløsningen har taget havlandet år og er først nu ved at være på plads."

Publiceret 15 February 2016 15:15

SENESTE TV