TDC:

91% af helårsboliger kan få hurtigt bredbånd i Halsnæs

Ledere fra TDC var til møde hos Halsnæs Kommune fredag eftermiddag - konklusionen på mødet var i modstrid med nylig undersøgelse

Af
Jens Patrick Thiede

NETDÆKNING "Vi har haft et godt møde, hvor TDC har forklaret, hvordan vilkårene ser ud i Halsnæs, specielt hvad angår bredbåndsløsninger. TDC har stillet os en række ting i udsigt, og det ser anderledes ud, end rapporten viste."
Sådan lød borgmester Steen Hasselriis' konklusion på det møde, han og kommunaldirektør Anders Mørk holdt med ledere fra TDC fredag den 5. februar (TDC skifter snart navn til Yousee). 
Mødet var foranlediget af Halsnæs Avis' skriverier, efter at en rapport fra det tekniske rådgivningsfirma Netplan var blevet behandlet politisk på mødet i Udvalget for Vækst og Erhverv den 11. januar.
Rapporten konkluderede bl.a., at 5.800 af kommunens husstande ikke havde adgang til en 25 Mbit download hastighed, og at især adgangen til hurtigt bredbånd i Halsnæs haltede.
LÆS OGSÅ: Halsnæs kan skabe jobs med højhastighedsinternet

Genkender ikke tal

De påstande kunne Carsten Bryder, teknisk direktør i TDC, ikke genkende.
"Jeg kan ikke kommentere på den undersøgelse, men de tal kan vi ikke genkende," svarede han på Halsnæs Avis' spørgsmål om, hvorfor rapportens konklusion lå så langt fra den virkelighed, TDC skitserede på mødet fredag.
"Vi kan give borgerne en fantastisk bredbåndsoplevelse, for vi har en stærk infrastruktur i området i forvejen. Vores dækning gør, at 91% af helårsboligerne i Halsnæs kan få 300mb fra Yousee. Vi har en fremtidssikret infrastruktur, som vil blive opgraderet yderligere til en gigabit over to år," sagde Bryder.
Han forklarede, at man på mødet havde drøftet med borgmesteren, hvordan man kan få fortalt borgerne om de muligheder. Den enkle løsning hedder, at brugerne kan bestille højhastighedsprodukter på yousees webside, hvor man kan taste sin adresse ind og tjekke tilgængeligheden.
Også erhvervsvirksomheder, som har været en vital del af den seneste tids debat, kan alle kan bestille fibernet fra TDC. Jo flere, man slutter sig sammen, desto bedre og billigere en løsning, fortalte Carsten Bryder.
Aktuelt kræver det dog en tv-pakke fra Yousee, for at man kan få hurtigt bredbånd, som leveres gennem antennekablet. TDC/Yousee arbejder dog på at lave en afkobling af dette i foråret, så de to produkter ikke er afhængige af hinanden.
Kommunaldirektør i Halnæs, Anders Mørk, hæftede sig ved mødets positive budskab:
"Det betyder ikke så meget, hvilken undersøgelse der har sagt hvad. Det gode budskab er, at der er muligheder for hurtigt bredbånd."
Læs mere i Halsnæs Avis næste uge.

Publiceret 05 February 2016 17:00