Værket Clash blev kørt i stilling i lørdags. Foto: Jan Stephan

Værket Clash blev kørt i stilling i lørdags. Foto: Jan Stephan

FOTOS:

"Clash" i KobberZonen

Nyt byrum under opbygning blev markeret i lørdags

BYUDVIKLING I forbindelse med Krudtværksfestivallen blev der lørdag den 12. september indviet en ny kunstinstallation i Skjoldborgparken i Frederiksværk, som blev præsenteret af formand for Udvalget for Sundhed og Kultur Annette Westh.
Værket "Clash" er en humoristisk skulptur, der peger mod indgangen til den nye sti, hvor det nye og kommende byrum KobberZonens elementer vil begynde at skyde op som paddehatte i løbet af efteråret.

Ny aktivitetspark

KobberZonen bliver en aktivitetspark, som har beliggenhed i det lille stykke skov imellem Skjoldborghaven og Frederiksværk Gymnasium. Stedet er tænkt ind i Stålsat Bys arbejde med at skabe nye, aktive byrum gennem byen, og nu er første skridt til KobberZonen taget med etableringen af en ny sti gennem skoven.
Værket er således skabt specifikt til Skjoldborgparken og er udarbejdet af kunstnerne Christian Elovara Dinesen og gruppen Bureau Detours som en del af det regionale kulturprojekt Placemaking.
De havde fået til opgave at spille ind i de eksisterende projekter og medvirke til at pege i denne nye retning. De ønsker med værket at få folk til at standse op og tænke over, hvad kunst i byrummet er og skal være, og at få de unge, der passerer forbi på vej til og fra Gymnasiet, til at tage skulpturen til sig.
"Værket udfordrer den sædvanlige måde at lave kunst i byrum og leger med idéen om et kultursammenstød mellem den historiske Skjoldborgpark og den kommende aktivitetspark KobberZonen," hedder det bl.a. om værket i en pressemeddelelse.
Værket Clash skal stå i Skjoldborgsparken de kommende måneder.

FLERE FOTOS PÅ halsnaes.lokalavisen.dk

jent@lokalavisen.dk

Publiceret 14 September 2015 13:00