Helle og Martin Errild med symbolet på deres udnævnelse: En figur, de selv har måttet købe. Foto: Jan Stephan

Helle og Martin Errild med symbolet på deres udnævnelse: En figur, de selv har måttet købe. Foto: Jan Stephan

Gazellevirksomhed:

Går efter flot titel for andet år i træk

Byggeentreprenør i Ølsted vil udnævnes til gazellevirksomhed igen i år

Af
Jens Patrick Thiede

VÆKST I skyggen af Ølsted Station en virksomhed, der i 2014 fik en fin udnævnelse: TME-Byg var blandt de 1513 danske virksomheder, som Børsen i 2014 udnævnte til gazellevirksomhed (se boks).
"En sælger ringede til mig fra Børsen, og jeg afviste ham næsten med det samme. Men han sagde, jeg skulle tage ham seriøst, for det var kun godt 1500 ud af mange tusinde virksomheder, der fik den udnævnelse."
"Vi havnede midt i feltet blandt de 1500 udnævnte og modtog et diplom," fortæller indehaver Martin Errild i hjemmet, som er ved at blive udvidet med en tilbygning, der skal tjene som fremtidigt kontor.
Her skal konen Helle Errild så sidde i fremtiden og sørge for firmaets administrative drift med bl.a. løn, regninger og arbejdsmiljø for TME-Bygs aktuelt tolv ansatte.

Venner faldt på halen

Martin Errild kan bruge titlen som gazellevirksomhed i den daglige markedsføring, selvom han var skeptisk i starten.
"Jeg tænkte, det var lidt opreklameret, men da jeg var sammen med nogle venner fra København, faldt de på halen over titlen, som de gerne selv ville have. Så nu bruger jeg det til at profilere os med."
"Udnævnelsen fortæller, at vi er en bundsolid virksomhed, som ikke tager røven på kunderne, men agerer fornuftigt og kan skabe penge på bundlinjen. Vi behandler kunderne ordentligt ved lave fyldestgørende tilbud, som vi udfører med vores dygtige svende og lærlinge," forklarer Martin Errild.
TME-Byg kan fejre ti år jubilæum i november, og de sidste tre år er en del private kunder vendt tilbage til firmaet. Han mener, det skyldes tilfredshed hos kunderne, og opstår der tvister, vil han gå langt for kunden.
"Men vi har i ti år ikke haft en verserende sag hos Dansk Byggeri, som er stedet, hvor tilfredsheden hos kunderne kan måles," oplyser ejeren.

Martin Errild har mange opgaver uden for kommunen. Foto: Jan Stephan

Martin Errild har mange opgaver uden for kommunen. Foto: Jan Stephan

Jantelov i Halsnæs

"I Halsnæs tænker man, at man ikke skal stikke næsen for meget frem. Men jeg er en stor tømrermester i Ølsted, så hvorfor må vi ikke profilere os? Den jantelov er noget medfødt, men når man har noget at have det i, behøver man ikke vise sig."
"Jeg kører en flad ledelsesstruktur, og gutterne kender mig ikke som en sur og streng person."
Konen Helle tilføjer:
"Vi mødes ofte fredag efter fyraften til en hyggepilsner, og ofte dukker gamle og tidligere medarbejdere op, fordi de godt kunne lide at være her. Vi vægter det sociale en del og tager f.eks. ud og bowler indimellem."

Beviset på den fine titel. Foto: Jan Stephan

Beviset på den fine titel. Foto: Jan Stephan

Familie og fagsprog

Helle Errild har løbende bidraget til firmaets drift, og hun og Martin har været sammen som par i 29 år. Fra firmaets start sagde hun dog, at hun ikke ville være ansat i TME-Byg, "fordi det kunne blive grunden til skilsmisse."
"Men i foråret 2014 tog vi bare springet, fordi økonomien kunne klare en løn mere. Vi snakker alligevel meget fagsprog, og jeg kender branchen og sætter en ære i, at de ansatte får løn til tiden. Jeg er en fast sparringspartner for Martin og er den, der undersøger love og regler," fortæller Helle.
Hun har dog stadig job ved siden af firmaet, fordi det er vigtigt for hende med input udefra, så hun ikke ender som en hjemmegående direktørfrue inden for hjemmets fire vægge i bedste Scherfig-stil.
"Nu får vi så det nye hjemmekontor snart, men bortset fra det kan vi ikke skille arbejde og fritid. Jeg tager mig også af børnene om morgenen, som er familietid. Vi kan også godt sætte os ned en lørdag og arbejde lidt, men ellers er weekenderne hellige, for der er meget run på hverdagen," fortæller parret.

Stop ved 15 ansatte

De to er meget glade for et elektronisk registreringssystem af arbejdstid og opgaver, som sparer megen tid og gør både løndelen og fakturering nemmere. De ser begge lyst på fremtiden og satser på at blive udnævnt til gazellevirksomhed igen i 2015.
"Vi vil ikke kun fokusere på et fagområde, men udfører flere forskellige opgaver, så vi ikke pludselig havner ude i kulden. Vi vil ikke være underprenører for store firmaer, fordi vi så er den første, der trykkes på økonomien, hvis der opstår finansielle problemer," siger Martin.
Helle supplerer:
"Nu skal vi komme godt ind i det nye kontor og ellers holde os på det niveau, vi er nu. Vi vil ikke have flere medarbejdere end 15 maksimum, for bliver vi større, skal vi til at ansætte egne formænd og ledere, og så skal der store opgaver til, før det løber rundt.

Nævnt i FN-rapport

TME-Byg er netop ved at køre en ny lærling ind, og det ligger dem på sinde at tage en lærling eller to hvert år.
Med beliggenhed mellem Frederiksværk, Frederikssund og Hillerød føler parret ikke en decideret tilknytning til Halsnæs, da flere kunder kommer fra nabokommunerne.
De er også ofte udenbys for at udføre opgaver. Senest har firmaet lavet taget på Emdrup Kirke - en opgave, der grundet dens karakter med integrerede solcelleanlæg blev nævnt i en FN-rapport, fordi Danmark er foregangsland med alternativ energi.
Firmaet laver også en del tage, og som medlemmer af sammenslutningen Tagprofferne sendes svendene på efteruddannelse på Tagakademiet i Aalborg.
Senest fik firmaets svend Nicolai Møller Nielsen overrakt bronze ved en reception. Han er undtagelsesvis fortsat i firmaet efter endt uddannelse, selvom TME-Byg helst sender svende ud i verden, når de er udlært. Grundet vækst var der dog arbejde til ham i firmaet, der trods beliggenhed i skyggen af Ølsted Station vækster med hast.TME-Byg Aps


Udnævnt til gazellevirksomhed 2014 af Børsen
Gazellevirksomhed er en hurtigt-voksende virksomhed, som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode
Udfører fagentrepriser på f.eks. vinduer, tage og renovering 
Udfører også hovedentrepriser på større byggeprojekter

Publiceret 10 March 2015 09:00

SENESTE TV