Journalistens foto i magasinet fra den nordsjællandske kyst. Screendump: FliegenFischen
Journalistens foto i magasinet fra den nordsjællandske kyst. Screendump: FliegenFischen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lystfiskerturisme: Tysk fiskemagasin budt på fin naturoplevelse i Halsnæs

Lystfiskerjournalist tæt på marsvin med havørred i slipstrømmen - omtalen kan kun gavne den lokale lystfiskerturisme positivt
LYSTFISKERI Det tyske lystfiskermagasin FliegenFischen, der udkommer seks gange årligt i et oplagt på 17.950 eksemplarer, har været et smut forbi det nordlige og nordvestlige Sjællands kyster for et tjek af stedets hotspots for fiskeri efter havørred.

Det er der kommet en flere sider lang reportage ud af, hvori et sted i Halsnæs også præsenteres for de tyske læsere.

Desuden berører artiklen Gribskov, Odsherred og Kalundborg Kommuner.

“400 kilometer kyst og et næsten uudtømmeligt udvalg af havørredpladser,” hedder det i indledningen, der herefter beskriver fiskebesøg på diverse steder.

Artiklens ophavsmand Lukas Bammatter undersøger herefter stedernes geografi og affisker dem.


Marsvin på jagt

I Halsnæs prøver han lykken ved Spodsbjerg Fyr, hvilket skulle byde på lidt af en naturoplevelse for Lukas Bammatter

“Ved overgangen fra Kattegat til Isefjorden ligger dette topsted. Her står vandet sjældent stille,” indleder han sin beskrivelse af stedet, der derefter omfatter nogle praktiske retningslinjer angående tilkørsel og parkering.

Under sin gåtur langs skrænten med tilhørende fluefiskeri beskriver han følgende oplevelse:

“Således kunne jeg en smuk forårsdag betragte en flok marsvin på jagt. Da de var godt hundrede meter fra stranden, vadede jeg så tæt på dem, jeg kunne komme.”

“Som formodet havde de en stor havørred i deres slipstrøm. En over 60 centimeter stor fisk fulgte min flue helt ind til mine fødder.”

Efter yderligere beskrivelser rundt på Sjælland følger en række praktiske informationer om rejsen til de omtalte områder samt overnatningssteder.


Booster lystfiskerturismen

Artiklen glæder Niels Lagergaard Pedersen fra Fishing Zealand, som er et projekt mellem Danmarks Sportsfiskerforbund, kommuner på Sjælland/Øerne og frivillige lystfiskere, der samarbejder med virksomheder og turistorganisationer om at udvikle bæredygtig lystfiskerturisme og fiskemuligheder.

Omtalen vil muligvis kunne lokke tyske lystfiskere til området og dermed booste lystfiskerturismen, lyder håbet fra Fishing Zealand.

Halsnæs Kommune valgte i maj 2016 at melde sig ind i Fishing Zealand for bedre at kunne at udvikle kystfiskeriet i Halsnæs for både turister og lokale.

I efterårsferien afholdt projektets fiskeguides således diverse fiskeskoler rundt i Halsnæs, og jævnligt afholdes møder i Fishing Zealand-klyngen, hvor også repræsentanter fra Halsnæs deltager.


Publiceret: 28. December 2017 13:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt