Arkivfoto fra lærerlockout'en 2013.
Arkivfoto fra lærerlockout'en 2013.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lockout vil lamme kommunen


KONFLIKT Med fagforbundenes varsler om strejke og KL's modsvar i form af en omfattende lockout, vil Halsnæs Kommune i store træk blive lukket ned fra 10. april. Hvis det vel at mærke ender med konflikt.

"Retorikken er skærpet kraftigt, og lockoutvarslet berører mange kommunale arbejdspladser, lige med undtagelse af ældrepleje, handicap- og specialområdet plus enkelte andre funktioner," konstaterer borgmester Steffen Jensen (A) efter den seneste advisering fra Kommunernes Landsforening (KL) om mulig lockout.

"Det vil lamme kommunen på mange områder og ramme mange borgere, men jeg håber virkelig ikke at det kommer så vidt. Det ser ud til, at parterne trods alt ikke er så langt fra hinanden i deres krav, og jeg ser forhandlinger som den bedste vej, frem for en omfattende konflikt."

LÆS OGSÅ: POLITIKERE SIGER NEJ TIL KONFLIKT

Den læreruddannede Steffen Jensen har selv prøvet at blive lockoutet i forbindelse med en landsdækkende lærerkonflikt: "Lockouten varede flere uger og endte med et regeringsindgreb. Vi fik egentlig ikke så meget ud af det, så der var stor skuffelse blandt lærerne. I dag har jeg så arbejdsgiverkasketten på og håber på en forhandlingsløsning, som gavner alle parter, for en konflikt kan lige så godt ende med et indgreb, hvor parterne ikke rigtig opnår noget."

Med KL's  udmelding om omfattende lockout vil skoler, daginstitutioner, administration og en række andre kommunale servicefunktioner blive ramt. /an

 


Publiceret: 14. Marts 2018 09:07

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt