DEBAT: Pas på de farlige gummi-kantsten

Af Martin Jul Hierwagen, Solen 3B, 3390 Hundested

ULYKKE Brev til Halsnæs Kommune: I går lørdag d. 3/8 var min svigerfar Leif Hierwagen ude for en alvorlig ulykke på Haldvejen pga. af de nye gummikantsten der er skruet i vejen for at adskille kørebane og blød trafikanter.

Lad mig starte med at sige, at jeg synes det er fantastisk med alle de gode tiltag, der er lavet for at forbedre trafiksikkerheden i Halsnæs Kommune. 2 minus 1 vejene er virkeligt noget der hjælper på hastigheden på vejene. De nye pullerter er også et rigtigt godt tiltag, da mange bilister ser stort på hvordan man bør køre på 2 minus 1 vejene.

Men de gummikantsten der er sat i vejen på Haldvejen er direkte livsfarlige, vi har talt om herhjemme at det kun var et spørgsmål om tid før der skete en ulykke, vi havde ikke lige regnet med at det ville ske så hurtigt og da slet ikke at et nært familiemedlem skulle komme så galt afsted.

I går eftermiddags cyklede vi til stranden, min Svigerfar, min datter, min kone og jeg. Vi nåede kun halvvejs ned ad Haldvejen da min svigerfars ene pedal ramte oversiden af gummikantstenen og han styrtede ned i asfalten. Da jeg kom hen til ham var han bevidstløs. Det var han i flere minutter.

Vi fik tilkaldt ambulance, der heldigvis kom hurtigt.

I dag ligger han på Hillerød hospital med brækkede ribben, en trykket lunge, et brækket bækken og en hjernerystelse. Det er en rigtig skidt situation for en selvstændig der højst sandsynligt må lukke sin forretning i omkring tre måneder, som lægen på hospitalet har fortalt ham, at det nok vil tage. Hele denne situation kunne være undgået hvis de her gummikantsten ikke var opsat. De har samme farve som vejen, de er spredt ud med store mellemrum imellem dem, de kan slet ikke sammenlignes med rigtige kantsten. Der er iøvrigt heller ikke plads til, at man kan cykle eller gå med en barnevogn på indersiden af dem, så de er temmeligt nyttesløse.

Jeg er bange for at min svigerfars ulykke på Haldvejen kun er den første, i en stribe af mange og håber inderligt at i vil lytte til det her og gøre noget ved det."

Nu her cirka 14 dage efter, med flere lægeundersøgelser, ser det skidt ud for min svigerfars fremtid som bager. Han har fået at vide at han måske ikke kommer til at kunne løfte tunge ting, pga. at skaderne er mere omfattende end først antaget. Det er ærgerligt at en mands fremtid som selvstændig erhvervsdrivende skal smadres af en fuldstændig håbløs og livsfarlig løsning på en vej, der rent faktisk skaber mere forvirring blandt bløde trafikanter og bilister, end det gavner.

Jeg kan iøvrigt nævne, at han ikke er den første, der har ramt oversiden af gummikantstenene med pedalen, flere lokale har prøvet det samme, men er heldigvis ikke kommet til skade.

Publiceret 19 August 2019 17:00