DEBAT: Responstider går den forkerte vej

Af Peter Nørris Dalsgaard, formand Det Konservative Folkeparti i Halsnæs

RESPONSTIDER Her i valgkampen frem mod folketingsvalget som skal afholdes senest den 17. juni19 kommer der mange tal og forskellige udlægninger frem i medierne om det ene eller det andet som optager os vælgere og til tider kan det være svært at gennemskue om, det er valgflæsk grebet i den blå luft eller virkeligheden der tales om.

Regeringens oplæg til en sundhedsreform er omfattende med mange aspekter på dette område, men en af de ting jeg som borger i Halsnæs tænker meget på, er responstiderne for vores ambulancer. Hvis jeg eller min nabo falder om med hjertestop, hvor lang tid går der så før hjælpen er der? Er der større risiko for at dø i Halsnæs når uheldet er ude end i Herlev? Ja tilsyneladende og det vil de Konservative lave om på.

Halsnæs er en del af det som i Region Hovedstaden hedder område Nord og her går responstiden den forkerte vej, altså den er stigende.

Det er Regeringens målsætning at der skal være øget tryghed på akutområdet. 20 nye akutberedskaber skal etableres i de områder af landet, hvor der er særligt behov for at kunne rykke hurtigere ud. Der er ét ekstra akutberedskab til Nordsjælland, og her er det i Halsnæs, der er størst problemer med udrykningstiderne.

De Konservatives Mette Abildgaard er meget opmærksom på det og vil arbejde for at uanset om du bor i Halsnæs, Herlev eller Hellerup, så skal responstiderne være så korte som overhovedet muligt og derfor arbejder hun for, at det ekstra akutberedskab skal være i den kommune, hvor problemet med udrykningstiderne er størst, altså i Halsnæs kommune.

Akutberedskaber er et ord der dækker både ambulancer, akutlægebiler og akutbiler. Hvad der kommer i Nordsjælland, er endnu ikke besluttet, men jeg håber på at der ses i vores retning på Nordsjællands kortet når beslutningen skal træffes.

Publiceret 15 April 2019 09:56