DEBAT: Gør Halsnæs kønnere

Af Mogens Nørgaard Olesen, Frederiksværk

FORSKØNNELSE Den sidste tid har frivillige indsamlet masser af affald i vores natur. Det er særdeles prisværdigt, at der er nogle personer, som vil ofre tid og kræfter på at rydde op efter andre. Så det skal disse frivillige have stor tak og ros for.

Men man spørger sig selv, om det virkelig er nødvendigt. Ja, åbenbart. Ellers så her forfærdeligt ud, og vi ville vade i affald. Men alligevel, så er der noget, som i denne sag er helt bagvendt. Der burde jo slet ikke være noget affald at samle op. Hvorfor går folk rundt og smider affald alle mulige steder? Det må give anledning til stor undren. Har man affald, så skal det ikke ende i naturen, men i affaldskurven. Det må da være let at forstå.

Men virkeligheden er altså anderledes. Desværre. På mine vandreture rundt i lokalområdet ser jeg næsten hver dag, at nogle har været ude at lufte deres hund. De har også haft en plasticpose med, så de kunne samle hundens efterladenskaber op, men så er posen med indhold bare kastet væk i naturen. Det er værre end ikke at samle op i en pose, for på denne måde efterlader man plastic i naturen, og det er bestemt ikke godt.

En tur i Sonnerup skov var heller ikke opløftende. På parkeringspladsen var der en eller anden, som havde kastet en øldåse, en cigaretpakke, en plasticbakke og meget mere affald fra sig. Det er trist at se.

Kunne vi ikke her i Halsnæs beslutte, at den slags gør vi ikke mere, så der næste år ikke er noget affald, som andre skal indsamle. Det er ikke kun klimaet, vi skal være bevidste om og passe på, det er også miljøet generelt.

Publiceret 14 April 2019 00:00