DEBAT: Motorveje og offentlig transport

Af Peter Nørris Dalsgaard, formand Det Konservative Folkeparti i Halsnæs

TRAFIK Folketingsvalget nærmer sig og det læses også i læserbrevene som publiceres hist og pist og jeg skal love for at fantasien får frit løb, når en af Frederikssundskredsens lokale konservative kandidater Kjeld Haslund tegner sorte streger på et kort.

Det Konservative Folkeparti i Halsnæs går ind for etableringen af Hillerødmotorvejens forlængelse og Frederikssundsmotorvejens tredje etape og det tyder på, at der denne gang er politisk vilje også udenfor den borgerlige regering til at blive enige om, at det arbejde skal iværksættes indenfor en relativ kort årrække.

Det samme gælder Kregmerundkørslen, flere partier udenfor Regeringen står næsten i kø med læserbreve med oplæg til at komme de 19.000 bilister til undsætning, som hver dag sidder i en lang kø den ene og den anden vej.

Der siges at der arbejdes hårdt i kulisserne for at den rundkørsel kommer med i Regeringens trafikudspil, så det håber jeg at det lykkedes med og at både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti bakker op om det, når udspillet kommer på bordet.

Det Konservative Folkeparti i Halsnæs går ikke ind for motorveje i alle mulige retninger i Halsnæs Kommune eller for den sags skyld en forlængelse af Frederikssundsmotorvejen til Frederiksværk og en motorvej imellem Helsingør og Hundested.

Motorveje er som udgangspunkt godt for væksten og mobiliteten i Danmark, men det er bare ikke alle steder her i landet, der er egnet til dem og hos Konservative i Halsnæs siger vi nej tak til de tanker.

Nu skal det hele jo ikke kun dreje sig om motorveje det ene eller det andet sted, en klar forbedring af den offentlige transport med tog til Hillerød må også være et emne som snart trænger sig på i debatten. Et dobbeltspor på togstrækningen fra Hillerød og til Frederiksværk i første omgang bør overvejes.

Det vil hjælpe pendlere og afkorte transporttiden og det betyder også noget for væksten i Halsnæs.

Publiceret 14 February 2019 13:31