DEBAT: Sundhedsreform rammer ældre hårdest

Torben Kjær, Medlem Danske Regioners Sundhedsudvalg / Hovedstadens Regionsråd (EL)

SUNDHED Regeringen mener, at 21 sundhedsfællesskaber med 98 kommuner og en autonom gruppe som almen praksis er bedre til at sikre ens tilbud end fem regioner.

Landets 21 superhospitaler får planlagt 4-5000 færre sengepladser og færre indlæggelser, end før byggerierne startede. Det skulle erstattes af 50% flere ambulante behandlinger på hospitalerne, hvor regeringen vil have 500.000 færre, der skal overgå til almen praksis og kommunerne.

Almen praksis sender 10% af borgerne videre, fordi de ikke har specialviden og udstyr til at klare det. De 500.000 forløb hører til blandt de 10%, som almen praksis og kommunerne fremover selv skal behandle, der usvigeligt sikkert fører til ringere behandling og større risiko for patientsikkerheden.

Ældre og borgere med kroniske sygdomme bliver de største tabere i tråd med regeringens holdning, at der ikke er råd til flere af os. Mere overraskende bør det være for mange, at Dansk Folkeparti støtter en sundhedsreform, der går hårdest ud over ældres behandling.

Publiceret 13 February 2019 00:00