Den nuværende forstander for den lokale produktionsskole PNUC, Jesper Lübbert, er blevet udpeget som leder af den nye FGU Nordsjælland, der omfatter otte kommuner. Arkivfoto.

Den nuværende forstander for den lokale produktionsskole PNUC, Jesper Lübbert, er blevet udpeget som leder af den nye FGU Nordsjælland, der omfatter otte kommuner. Arkivfoto.

Jesper Lübbert i spidsen for FGU Nordsjælland

Når den ny forberedende grunduddannelse, FGU, starter til august bliver det med lokale Jesper Lübbert som leder i Nordsjælland

UDDANNELSE Til august starter den nye forberedende grunduddannelse til unge under 25 år, der ikke har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse.

Det er en erfaren leder, der skal i gang med at etablere det nye FGU Nordsjælland, som vil være et tæt samarbejde mellem skoler inden for de otte kommuner (Halsnæs, Frederikssund, Gribskov, Hillerød, Allerød, Egedal, Rudersdal og Furesø), som udgør FGU Nordsjælland.

Jesper Lübbert er uddannet socialrådgiver og er i dag forstander på Produktionsskolen Nordsjællands Uddannelsescenter. Han har i en årrække været leder på produktionsskoler. Han er 64 år og bosat i Hundested med sin hustru og har to voksne sønner.

Jesper Lübbert, som starter i den nye stilling 1. marts, siger borgmester i Hillerød, Kirsten Jensen:

”Jesper Lübbert har meget stor erfaring inden for området, og har været en aktiv medspiller i at få den nye FGU Nordsjælland på plads. Han ved meget om området, og om at skabe læringsmiljøer, som de unge trives i, så vi kan nå frem til målet om, at alle unge skal have en uddannelse."

"Det er en stor opgave at stå i spidsen for etableringen af FGU Nordsjælland. Jeg er sikker på, at Jesper er den rigtige til jobbet med sin store erfaring og sine visioner om at skabe et læringssted, hvor de unge føler sig godt tilpas og kommer godt i gang med deres kommende arbejdsliv,” siger Kirsten Jensen.

Selv siger Jesper Lübbert:

”Jeg tror på tanken om, at det inkluderende læringsmiljø skal væreomdrejningspunktet for den viden, de kundskaber og færdigheder, der skal klæde de unge på, hvis de endnu ikke er klar til uddannelse eller arbejde."

"For mig er det vigtigt at skabe en sund kultur med høj faglighed, fokus på elevernes trivsel, et ungdomsmiljø kendetegnet ved god omgangstone, respekt for individet, en glædesfyldt, iderig og inspirerende hverdag med højt humør, samt fællesskabsfølelse og sammenhold, hvor nye venskaber opstår.”

Publiceret 04 February 2019 13:39