DEBAT: Grundloven er udfordret

Af Kjeld Wetlesen, Nyhusgade 8C, Frederiksværk

POLITIK Grundloven er udfordret: Som en service til økonomiudvalget i Halsnæs Kommune bringer jeg hermed teksten til Grundlovens paragraf om ytringsfrihed: ”§ 77, Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres.”

Økonomiudvalget har forhindret en gruppe borgere muligheden i tale at offentliggøre sine tanker i en dialog med kommunens politikere ved at forbyde politikere adgang til besøg blandt andet på plejehjem under det kommende folketingsvalg.

Vi skal ikke glemme, at der er mennesker, der gennem fysiske motoriske begrænsninger ikke lige vandrer ned og deltager i Halsnæs Avis' vælgermøde i Gjethuset. Jeg har kendskab til en tilsvarende situation, hvor et parti uden sæde i Folketinget (De Uafhængige) blev nægtet adgang til radiomediet op til et folketingsvalg. Danmarks Radio tabte sagen ved Højesteret.Vi skal værne om Grundloven, som noget af det mest grundlæggende for det danske samfund. Grundloven skal ikke udfordres.

Derfor anmoder jeg økonomiudvalget at trække forslaget om begrænsning ytringsfriheden tilbage.

Publiceret 27 January 2019 09:00