Kregmekøen. Arkivfoto

Kregmekøen. Arkivfoto

DEBAT: Den oversete rundkørsel

Af Nick Hækkerup, MF (S)

TRAFIK ”7 kilometer kø kan forsvinde” - sådan lød det i Halsnæs Avis den 6. november, da COWI offentliggjorde en rapport, de havde foretaget for Vejdirektoratet. Den omhandlede den voldsomt belastede rundkørsel ved Kregme by, hvor det ikke er usædvanligt at se op til 7 kilometer lang kø i myldretiden. Netop derfor vakte undersøgelsen begejstring.

En ombygning, der kunne afhjælpe kødannelsen, kunne gennemføres for mellem 22 og 27 millioner kroner afhængig af løsningsmodellen. Det er en god sjat penge, men ifølge COWI ville det være tilbagebetalt i løbet af kun halvandet år. Og blisterne slipper for at holde i kø i op mod 20 minutter. Jeg er enig med borgmester Steffen Jensen, når han siger, at han ikke kan huske at have set et lignende vejprojekt, der giver så god mening samfundsøkonomisk.

Men da V, LA, K og DF den 30. november landede en aftale for finansloven, var der afsat lige præcis 0 kroner til ombygningen af rundkørslen i Kregme. Det er til trods for, at rapporten lå færdig lige op til finanslovsforhandlingerne. Beslutningen om at finansiere et af de mest rentable projekter for infrastruktur i Danmark lå altså lige til højrebenet for regeringen og DF. Har de borgerlige sovet i timen eller hvad?

Det er et økonomisk forsvarligt projekt, som samtidig er en investering for de 20.000 mennesker, der dagligt passerer den og bruger tid på at sidde i kø.

Næste gang, der skal forhandles infrastrukturmidler, vil jeg derfor gøre alt, hvad jeg kan, for at rundkørslen bliver en realitet, og at en del af vores trafikale problemer i Nordsjælland dermed kan blive afhjulpet.

Publiceret 20 December 2018 09:27