DEBAT: Finansloven giver Halsnæs' pensionister flere penge

"Vi ønsker det bedste for vores ældre," skriver folketingsmedlem

Af
Hans Andersen

folketingsmedlem for Venstre

Landets folkepensionister kan se frem til flere penge mellem hænderne som del af finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Det gælder ikke mindst de cirka 7.500 af slagsen i Halsnæs Kommune. Gode nyheder for den enkelte folkepensionist og for kommunen. Gevinsten vil vokse de kommende år, så en typisk pensionist i 2025 vil have godt 3.700 kr. mere om året i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg.

Det er et beløb, der gør en mærkbar forskel. Og der er flere penge at hente for de, der trækker i arbejdstøjet ved siden af folkepensionen. For vi hæver også fradraget for, hvor meget man kan tjene ved siden af folkepensionen fra 60.000 kr. til 100.000 kr. årligt. For det fortjener en belønning, når det grå guld giver et ekstra nap med på arbejdsmarkedet. Vi har et godt og trygt pensionssystem i Danmark. Det er adskillige gange blevet kåret til verdens bedste - det kan vi være stolte af. Man alt kan blive bedre. Vi må sande, at en gruppe pensionister lever på et stramt budget. Og vi må sande, at satspuljerne nok rækker hånden ud til samfundets allersvageste.

Men at det er på bekostning af, at overførselsindkomsterne herunder folkepensionen løber en smule efter lønudviklingen. Særligt den del har Dansk Folkeparti ønsket at gøre noget ved - det skal ikke være nogen hemmelighed. Men det hører med i ligningen, at Venstre har været lydhør. Vi ønsker det bedste for vores ældre. Allerede i foråret meddelte statsministeren, at vi på finansloven skulle adressere det såkaldte samspilsproblem for den sidste gruppe pensionister – det har vi nu gjort. Og vi er blevet enige om at vende bøtten på hovedet, sløjfe satspuljerne og lande på et kompromis, som alle kan være tilfredse med. ikke mindst vores pensionister her i Halsnæs Kommune, som kan se frem til flere penge mellem hænderne.

Publiceret 11 December 2018 11:00