DEBAT: Ny køreplan giver problemer

Mona Granager, Helsingevej 138A

OFFENTLIG TRANSPORT Jeg pendler hver dag til og fra arbejde i København og bruger knap to timer hver vej.

Hidtil har tog og bus passet sammen, så når jeg om eftermiddagen kommer ind med toget på Frederiksværk station, kan jeg tage videre med busrute 320R mod Helsinge.

Nu bliver tog- og bustider ændret, så der kun er ét minut fra toget lander i Frederiksværk til bus 320R kører mod Helsinge. Hvis køreplanen holder er det jo fint nok, men hvis toget er bare det mindste forsinket, vil jeg ikke nå bussen.

En transporttid hjem fra arbejde på næsten to timer er rigelig, jeg kan ikke overskue at skulle vente yderligere en time i Frederiksværk på næste bus.

Er Movia opmærksom på, at denne ændring får stor betydning for nogle af deres passagerer?

SVAR Vi har forelagt Mona Granagers indlæg for Movias køreplanchef, Poul Bayer, som svarer:

Det er korrekt, at der er kort tid til at skifte på Frederiksværk Station fra Frederiksværkbanen 920R til buslinje 320R mod Helsinge Station. Det skyldes, at vi har prioriteret korrespondancen til toget på Helsinge Station, hvor der er dobbelt så mange passagerer.

Chaufføren kan dog se toget på Frederiksværk Station og vil kunne vente på passagerer, når det er muligt. Ved større forsinkelser er chaufføren desværre nødt til at køre for at nå forbindelsen til toget i Helsinge.

I Movia er vi kede af, at vi ikke kan servicere Frederiksværk station på samme måde som tidligere, men vi kan ikke være to steder på samme tid, og da der er flere passagerer, der er afhængige af forbindelsen i Helsinge, har vi prioriteret den.

For dem, der påvirke af den nye køreplan, kan det imidlertid være en mulighed at tage over Helsinge Station i stedet, hvor der er mere tid til at skifte og derfor er en mere sikker forbindelse - også selv om det umiddelbart giver lidt øget rejsetid.

Publiceret 06 December 2018 00:00