De godt 100 millioner kroner, der er stjålet fra Satspuljen, er ingenting mod de 2 milliarder, som politikerne vil stjæle fra samme Satspulje, skriver Jørgen Tved.

De godt 100 millioner kroner, der er stjålet fra Satspuljen, er ingenting mod de 2 milliarder, som politikerne vil stjæle fra samme Satspulje, skriver Jørgen Tved.

DEBAT: Hykleriet om Satspulje har ingen grænser

Af Jørgen Tved, Skansevej 30 B, Hundested

SATSPULJE For nylig kunne vi i pressen opleve en minister, som forarget fortalte om et groft bedrageri. En ansat havde bedraget for mere end 100 millioner kr. Ministeren oplyste, at de mange millioner var stjålet fra den såkaldte Satspulje, der er opfundet for at støtte fattige og nødlidende mennesker i vores samfund.

Pressen har slået historien stort op. Her er man også forarget. Tænk at stjæle fra de fattige! Vi kommer til at høre meget mere om denne sag. Hykleriet har ingen grænser.

Ministeren og pressen burde være forarget, for meget mere. For det tyveri af 2 milliarder, som hendes regering, godt hjulpet af Socialdemokratiet og sandelig også af SF, vil stjæle fra den samme satspulje.

Ikke ret mange politikere forsøger at fortælle, hvor denne pulje får sine penge fra. Det er faktisk også fattige mennesker, der fylder puljen op. Det er en særskat, som er pålagt alle på såkaldt overførselsindtægter. Det er pensionister, arbejdsløse osv., som stort set alene betaler denne særskat.

Hvis f.eks. pensionister ikke skulle betale til denne fond, så ville min årgang have en folkepension, der var 8000 kr. højere - som Ældre Sagen har påvist

Regeringens og politikerne tyveri fra Satspuljen skal bruges til at rive billige lejligheder ned i det almennyttige byggeri. Boliger som for størst delen er beboet af folk med små indkomster. Hvor disse mennesker så skal bo, melder historien ikke noget om, men mon ikke man blot overlader dette problem til landets kommuner?

Publiceret 17 October 2018 09:27