Afstribningen på Haldvejen ved Torup bliver igen kritiseret. Arkivfoto

Afstribningen på Haldvejen ved Torup bliver igen kritiseret. Arkivfoto

DEBAT: Langt ude med Haldvejen

Hatla Thelle, Bavnevejen 1A, Hald Strand

TRAFIK Udvalget for miljø og plan har netop nedstemt et forslag om at etablere en 2-1 afstribning på Haldvejen.

Dette er uforståeligt og ansvarsløst. Haldvejen er bindeled både mellem Dyssekilde station og Brugsen i Torup og sommerhusområderne ved Hald Strand og Nødebohuse og mellem borgerne i Torup og stranden. Af den grund er vejen meget brugt af gående og cyklende, de såkaldte bløde trafikanter. Borgerne var lovet en 2-1 stribning, men der blev etableret en almindelig afstribning med to vejbaner. Kommunen erkendte, der var sket en fejl, direktionen anbefalede at rette fejlen, men udvalget er altså løbet fra sit ansvar og afviser at omstribe vejen, skønt pengene er der.

Kommunen skriver selv at 2-1 veje skærmer de bløde trafikanter og man er netop ved at etablere sådanne opstribninger mange andre steder i kommunen. Politiet har sagt god for, at en sådan løsning også kan bruges på Haldvejen.

Det er svært at få øje på en rimelig grund til at næsten alle medlemmer af udvalget stemte imod et forslag fra borgerne i lokalområdet, som med rette påviste, at vejen nu er farlig at færdes på for alle andre end bilisterne.

Publiceret 27 September 2018 09:26